Dette går fram av politiloggen fra Agder politidistrikt lørdag morgen. Ifølge operasjonsleder hadde det også vært en rolig natt i Grimstad bortsett fra et par oppdrag relatert til helse.

Men kveldens oppdrag startet på Liknes i Kvinesdal fredag kveld. Der stanset UP en bil i utkanten av Liknes klokka 21.35. Grunnen var at fører ble mistenkt for ruskjøring. Blodprøve ble sikret og førerkort tatt i beslag. Sak vil også bli opprettet.

I Flekkefjord kontrollerte også politiet en bilfører. Vedkommende var i besittelse av kniv.

– Anmeldes for bæring av kniv på offentlig sted, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Ble skallet ned

I Lindesnes var politiet natt til lørdag i kontakt med en vekter på et utested som skal ha blitt skallet i ansiktet av en gjest.

– Gjerningsperson er løpt fra stedet, men skal mulig være gjenkjent av vitne. Det ble ingen personskade, men politiet oppretter sak, skriver politiet på Twitter.

I Kristiansand måtte nødetatene rykke ut til Høllen brygge etter melding om at en engangsgrill skal har startet brann i en båt. Brannen ble etter hvert slukket, og noen som var til stede på stedet fikk en person ut fra båten.

Etter hvert oppdaterte politiet meldingen med at en mann som hadde vært ombord i båten hadde fått i seg noe røyk.

– Er sjekket ut av ambulanse på stedet. Politiet oppretter sak og mistenkte vil bli avhørt på et senere tidspunkt, skriver politiet på Twitter.

Bortvisninger

Klokka 23.36 ble en ei kvinne bortvist fra sentrum av Kristiansand. Grunnen var fordi vedkommende opptrådte kranglete og nektet å forholde seg til politiets anvisninger.

Kun få minutter senere, klokka 23.42, ble en mann bortvist fra sentrum av Mandal etter å ha opptrådt truende overfor en vekter i sentrum. Vedkommende anmeldes for ordensforstyrrelse.

I Kristiansand traff en politipatrulje klokka 23.50 på en mann som tidligere på kvelden ble bortvist fra byen. Han fikk reise hjem med bekjente, men ble anmeldt for å ikke etterkomme politiets første pålegg.

Politiet måtte også bortviste en beruset mann fra et utested i sentrum av Kristiansand klokka 23.54 natt til lørdag. Vedkommende satte seg da opp mot politiet, og etterkom ikke politiets pålegg. Vedkommende ble derfor anmeldt for ordensforstyrrelse samt forulemping av politiet. Mannen ble også innbrakt i arresten.

En mann var klokka 00.12 kranglete og ufin mot de som var til stede på en kiosk i sentrum av Kristiansand. Vedkommende ble derfor bortvist fra sentrum av politiet.

Politibåten på farten

Politibåten var fredag kveld ute på jobb i Arendal. Den kontrollerte 19 båter, og resultatet ble at det ble gitt tre forenklede forelegg for fartsovertredelse, to forenklede forelegg for manglende bruk av lanterne og tre personer fikk en reaksjon for manglende bruk av flytevest.

Men dette var ikke det eneste stedet politibåten var i løpet av kvelden og natta. Den var også i Kristiansand. Her ble 20 båter kontrollert. Her ble det gitt to reaksjoner for manglende bruk av flytevest, to for manglende lanternebruk og en reaksjon for manglende førerrett til båt.

Melding om slagsmål

Klokka 02.29 måtte politiet rykke ut til Gjeving i Tvedestrand etter melding om at det hadde vært et slagsmål mellom en rekke personer der. Flere involverte hadde imidlertid forlatt stedet da politiet kom.

– Politiet snakker med en del involverte, men både skadeomfang og hendelsesforløp fremstår noe uklart per nå, skrev politiet på Twitter.

Klokka 03.52 måtte politiet også kontrollere en båtfører ved Gjeving i Tvedestrand.

– Det er mistanke om at han har ført båt i påvirket tilstand. Nødvendig prøve ble sikret og båtførerbevis ble besluttet beslaglagt, skriver politiet på Twitter.

Like før klokka 07.30 lørdag morgen måtte brannvesenet rykke ut til en brann i en gapahuk ved lysløypa i Flekkefjord.