– Vi fikk beskjed rett før klokka 9 fra en melder om at noen hadde sluppet løs en hund. En bil kom kjørende og slapp av en hund, en sort labrador hannhund, forteller operasjonsleder Audun Eide ved Agder politidistrikts operasjonssentral, om dyrehendelsen i Eide.

– Redgo/bilbergingsfirma blir varslet for ivaretakelse av hunden. Politiet aner ikke hvorfor noen «dumpet» hunden der, nær et bolighus, i Arnevigveien, legger politioverbetjent Eide til.

– Men du kan jo ikke bare slippe løs en hund på denne måten, eller forlate dyr på et slikt vis. Om det så er for at bikkja skal lufte seg selv, og komme hjem på egenhånd, eller ikke, understreker Eide.

– Det vi vet, er at det var en Audi Q5, som slapp ut hunden. Vi får se om vi får tak i eieren, f. eks. ved at hunden har chip. Får politiet mer informasjon i saken, skal vi tvitre om det, avslutter operasjonsleder Audun Eide.

Operasjonsleder: Politioverbetjent Audun Eide ved Agder politidistrikts operasjonssentral. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

– Dette er blitt noe misforståelser. Hunden har nok bare vært der tilfeldig når en bil snudde. En nabo lenger nede i veien hadde fått ny hund som hadde rømt. Hunden var chippet, og tatt seg en tur, så den var ikke dumpet Hunden er kommet til eier, lyder en melding på Adressas Facebook-side.

Operasjonsleder Audun Eide sier søndag morgen, at politiet ikke fikk noen tilbakemelding mens han var på jobb. Eide har sjekket loggen og det er ikke logget noe videre etter at politiet varslet Redgo. Politiet kan med andre ord ikke verifisere at det som er kommentert om saken stemmer, men det skjer ofte at operasjonssentralen ikke får tilbakemeldinger om at eier og hund er gjenforent.