Årets aksjon er til inntekt for Redd barna og deres innsats for barn rammet av krig, og noen av bøssebærerne er selv barn.

På rådhuset søndag ettermiddag traff vi Karoline Tjemsland Værholm (6) og Amalie Tjemsland Værholm (4). De hadde bestemt seg sammen med mamma Rita Mari Tjemsland at dette var noe de ville bli med på.

Søndagstur med mening

I kommunestyresalen var det også fullt av Jerv-spillere da Adressa var innom. Ettersom klubbens A-lag spilte kamp lørdag og dermed hadde søndagen fri, kunne spillerne stille opp som bøssebærere.

– Veldig ålreit. Det går til en god sak, sier Erik Brenden på vei ut i regnet sammen med lagkamerat Lucas Larade, og legger til at en spasertur med bøsse fungerer fint som restituering dagen etter kamp.

God sak: Jerv-spillerne Erik Brenden og Lucas Larade (t.h.) var blant bøssebærerne under søndagens tv-aksjon til inntekt for Redd barna. Fint å gjøre noe for en god sak, mener Brenden. Foto: Martin Haugen
Kontanter: Selv om mange gir via Vipps, er ikke kontantenes tid forbi. Finn Johan Prytz og Brit Ingebjørg Fossli fikk både vippsdonasjoner og kontanter i bøssa, samt et rør med oppspart mynt. Foto: Lene Langemyr

Dekker mer i år

Tidligere år har det vært utfordringer med å få dekket hele kommunen, blant annet fordi det har manglet sjåfører. Årets innsamling skal imidlertid dekke et langt større område enn for eksempel i fjor. Totalt er omtrent 200 bøssebærere i aksjon.

– Bibelskolen og Drottningborg er med, og det gjør at vi får dekket områder vi ikke fikk dekket i fjor, sier Lene Langemyr (Frp), som har ansvaret for å organisere aksjonen ettersom hun var varaordfører inntil helt nylig.

Jerv: A-laget til Jerv stilte opp som bøssebærere ettersom de spilte kamp lørdag og derfor hadde fri søndag. Foto: Martin Haugen

Hun tror mange har stilt opp som frivillige i år på grunn av formålet.

– Det går blant annet til barn i Ukraina og Norge, og vi har fått tilbakemelding fra flere om at det er grunnen til at de vil gå i år, sier Langemyr.