– Har det vært de tusen konstablers natt, eller ble det litt å gjøre, operasjonsleder Knut Bø Odde?

– Førstnevnte. Det har ikke skjedd noen ting i hele natt. Jeg ser at det nettopp kom inn melding om et tre som har falt over veien, i vinden. Men det er ikke i ditt område, svarer Odde klokka 6.54 torsdag.

De tusen konstablers natt er et uttrykk som går på at været, spesielt mye regn, har like stor effekt på folks aktivitetsnivå på natten, som 1.000 polititjenestemenn.

– I starten av natten blåste det en del, før det roet seg litt. Men jeg har forstått at vinden vil ta seg opp igjen i løpet av dagen. Det har regnet like mye på Hovden som i Kristiansand, men nå faller det som snø i områder høyere enn Hovden. Så det er vinterdekkføre der oppe, oppsummerer operasjonsleder Knut Bø Odde.

– Nå som det er kraftig regnvær, håper jeg trafikken ikke vil få problemer. Det kan jo fort bli vannplaning i et vær som dette. Patruljene som er ute melder bokstavelig talt om mye vær, og regn, så jeg håper sjåførene er aktsomme, legger han til.

Trefallet var for øvrig på Topdalsveien, i rundkjøring mellom Hamresanden og Timeneskrysset. Med andre ord i Kristiansand. Trefallet sperrer det ene kjørefeltet, men politiet har varslet Vegtrafikksentralen. Det er VTS som tar seg av denne typen hendelser.