Torjus Seland (7) fra Lyngdal ble tirsdag funnet død av letemannskaper.

– Dette er en svært tragisk sak. Når barn er involvert i alvorlige hendelser, gjør det ekstra inntrykk på oss alle, sier Bernt Mushom, driftsenhetsleder i Vestre Agder driftsenhet og politistasjonssjef i Mandal i en pressemelding.

Seland ble funnet rundt klokken 16 tirsdag ettermiddag etter å ha vært savnet siden søndag. Han kom bort fra familien under en jakttur.

Funnet: Det var Torjus Seland (7) fra Lyngdal som ble funnet død i en leteaksjon i Lindesnes kommune. Bildet er frigitt i samråd med de pårørende. Foto: privat

Det er foreløpig ikke klart hvordan gutten døde. Avdøde er sendt til rettsmedisinsk obduksjon.

– Det er ingen konkrete holdepunkter for at han har vært utsatt for en straffbar handling. Politiet har ennå ikke mottatt foreløpig obduksjonsrapport og kan derfor ikke si noe om dødsårsak ennå, sier Mushom.

Gutten ble funnet i et skogsterreng i området Langemyr, tre kilometer nordøst for der han sist ble sett, opplyser politiet. Det var en hundepatrulje fra politiet som fant han.

Familien er hjemmehørende i Lyngdal, og kommunens kriseteam er koblet inn i saken.

– Vi vil igjen rette en stor takk til alle som har bidratt. Dette er den største redningsaksjonen i distriktet på mange år, med tidvis opp mot 1000 mennesker engasjert og med ressurser fra hele landet, sier Mushom.