– Gjennom natten har det ikke vært mye å melde om fra Grimstad. Faktisk tror jeg ikke det har vært mer enn en telefon eller to fra ditt distrikt, forteller operasjonsleder Knut Bø Odde ved Agder politidistrikts operasjonssentral klokken 6.45 tirsdag.

– Vi har riktignok nettopp fått melding om et rådyr som er innenfor viltgjerdet, men det er på E18 i Lillesand. Men dette har jeg ikke fått tvitret om ennå. Det samme gjelder den eneste meldingen fra Grimstad gjennom natten, legger han til.

Politioverbetjent: Operasjonsleder Knut Bø Odde ved Agder politidistrikts operasjonssentral. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

– Rett før klokka halv sju kom det inn melding til politiet om påkjørt rådyr på Opplandsveien, ikke langt unna Metveitkilen. Dyret er dødt, så vi har videreformidlet dette til Vegtrafikksentralen. Personskader skal det ikke ha vært, og dermed ikke noe for politiet, sier Odde videre.

– Å treffe et dyr på et 20-talls kilo, kan gjøre en del skade på bilen?

– Treffer du et rådyr, går de som oftest ikke inn i bilen når det smaller. I motsetning til elgen, som er mye tyngre og har lengre bein. Akkurat nå kan det være en del bevegelse på viltet, svarer operasjonslederen.

Bevegelser: Viltet er mye på farten nå. Politiet ber alle om å ha dette i bakhodet når de ferdes langs veiene i tiden framover. Foto: Arkiv/Beate Skretting

– Så det kan være farlige tider nå, å ferdes i mørket på veiene. Merker du noe i sidesynet, kan fort en reaksjon være å dra i rattet. Med faren for å kjøre over i motgående eller havne utfor veien, sier han videre.

– Derfor gjelder det, som alltid i trafikken, å følge godt med. Og huske på at nå er det tiden for at viltet vandrer en del. Det er ikke få viltpåkjørsler vi får melding om i løpet av ett år, avslutter operasjonsleder Knut Bø Odde.