Innsendt bidrag: Grimstad bys museer inviterer i år igjen alle barn til et artig og lærerikt besøk på Sjøfartsmuseet i Hasseldalen i høstferien.

Mandag til fredag i høstferien er det barna som er i fokus her på Sjøfartsmuseet. Sammen med Kystlaget Terje Vigen lager vi masse liv og sjøfartsmoro med ulike maritime aktiviteter, både utenfor og inne på museet.

Her blir det blant annet knutekurs, plankebåtsnekring, maritimt hobbyverksted og skattejakt, og vi serverer også både kaffe og deilige vafler.

Knuter: Museumsformidler og ansvarlig for Høstferiemoro, Jakob Haavik Tønnessen, skal holde knutekurs for barna. Foto: Grimstad bys museer

Rykter om skattejakt

Museumsformidler og ansvarlig for Høstferiemoro, Jakob Haavik Tønnessen, forteller at det verserer rykter om en mystisk piratskatt som barna må lete etter.

– Høstferiemoro på Sjøfartsmuseet har vi holdt på med en god stund, og det har vel blitt en tradisjon etter hvert. Det er et samarbeid med Kystlaget Terje Vigen og erfaringsmessig setter de besøkende stor pris på aktivitetene de har med seg, sier Haavik Tønnessen.

– Spesielt plankebåtbyggingen er en populær post, og hammerslagene gjaller utover Vikkilen, nesten som i gamle dager. Det svirrer også rykter om en nyoppdaget og mystisk piratskatt som kanskje vil kunne jaktes på av barna, tilføyer han.

Gøy: Museumsformidler Miriam Skår Omland håper mange tar turen til Sjøfartsmuseet i høstferien. Foto: Akriv/Martin Haugen

Dette skjer på museet

Snekring av plankebåter med kystlaget Terje Vigen

Skattejakt – premie til alle som hjelper til med å finne skatten

Knutekurs – lær de viktigste sjømannsknutene

Hele dagen: Lær å knyte makramé, lag din egen knute-magnet, perling, fargelegging, lesekrok, natursti, halvstikk-konkurranse og aktivitetshefte med mange spennende oppgaver i museet.

Ta med barn og barnebarn og bli med på en aktiv dag fylt med sjøfartsmoro.

Vi ønsker også både SFO og barnehager hjertelig velkommen.

Alle barn har gratis inngang. Det samme gjelder ansatte i SFO eller barnehage.

For museet, Miriam Skår Omland, museumsformidler