Etter flere års planlegging og bygging av ny legevakt og et nytt helsehus som er koblet sammen med sykehuset i Arendal, er det nå straks endelig klart for innflytting. De interkommunale tjenestene legevakten i Arendal og kommunal øyeblikkelig hjelp får nå topp moderne lokaler, med god plass og tilrettelegging slik at pasienter, pårørende og ansatte skal få et bedre tilbud og opplevelse enn i dag.

Moderne: Den nye legevakta i Arendal er moderne. Foto: Privat

Ny avklaringsavdeling

I tillegg til dette opprettes det også en ny avklarings-/korttidsavdeling for Arendal kommune med fokus på rask avklaring og hva som skal til for at pasienten kan komme hjem, ifølge en pressemelding fra Urd Berntsen, enhetsleder for forebyggende tjenester i Arendal kommune.

Østre Agder helsehus ligger i Klinkenberg 2 ved Arendal sykehus. Legevaktens lokaler er i 1. etasje.

Fresh: Den nye legevakta fremstår som fresh og oppdatert. Foto: Privat

– Håper på forståelse

Legevakten i Arendal, som også gjelder for innbyggerne i Grimstad, flytter først inn 18. september.

– De ansatte på legevakten er spente på flyttingen og håper på forståelse for at det blir en liten innkjøringsperiode, men lover at alt skal gå så raskt og effektivt som mulig. Mest av alt gleder de seg til å komme inn i nye og mer fremtidsrettede lokaler. Noe av det de gleder seg mest til er en mer funksjonell legevakt som både er større og bedre tilpasset dagens og fremtidens behov. Dette vil gi en god opplevelse for pasientene, egen inngang for ambulanse og politi, bedre ivaretakelse av taushetsplikt og bedre pasientflyt, skriver Berntsen i pressemeldingen.

Kommunal øyeblikkelig hjelp og avklaring/korttidsavdeling flytter inn 2. oktober.

Glede: De ansatte på legevakta i Arendal gleder seg over å få nytt bygg. Her ser vi fra venstre: Hilde Nyland Johansen (sykepleier), Arnhild Glendrange Lund (virksomhetsleder), Espen Huldt-Nystrøm (overlege), Reidun Eppeland (merkantil), Maria Syvertsen (fagkoordinator), Tanja Røv (sykepleier) og Helene Viste Urstad (verneombud). Foto: Privat