Det har vært en stille og rolig natt i Grimstad, og ifølge operasjonslederen i Agder politidistrikt har ikke de fått inn noen hendelser å melde om fra kommunen.

Men dette er ikke tilfellet fra resten av politidistriktet. Her har de hatt ulike oppdrag de måtte ta seg av.

Brøytebil møtte bil i motsatt kjørefelt

Det startet i Risør fredag kveld. Da var det en brøytebil som møtte en personbil som kom kjørende i motsatt felt på E18 ved Akland. Føreren av brøytebilen fikk stanset bilen, og tok kontroll på føreren. Politipatrulje ble så sendt til stedet. Det viste seg at føreren av personbilen var beruset, og ble derfor fremstilt for utvidet prøve. Samtidig ble førerkortet beslaglagt. og det ble opprettet en sak på forholdet.

Også i Arendal måtte politiet stanse en bil der føreren var beruset. Dette skjedde ved Langsæ. Også her ble føreren fremstilt for prøve, førerkortet beslaglagt og det ble opprettet en sak.

Taket på driftsbygning kollapset

I Lyngdal måtte både politi, brannvesen og ambulansen rykke ut etter at de hadde fått melding om delvis kollaps av takkonstruksjonen på en driftsbygning. Det var ingen personer som var skadet, men det var 34 storfe inne i låven. Det var først uvisst om disse var skadd eller ei, men det viste seg etter hvert at alle dyra var evakuert ut av driftsbygningen og at alle disse var uskadde.

Brannvesenet jobbet sammen med eieren for å stabilisere bygget. Sannsynlig årsak for hendelsen skal ha vært tung snø.

Etter en stund kunne både politi og ambulansen reise fra stedet, mens brannvesenet bøe igjen. Det viste seg etter hvert også at dette ikke var noen politisak.

Kvinne bar kniv

På Lund i Kristiansand ble en kvinne innbrakt til arresten for forulemping av politiet og for bæring av kniv på offentlig sted. Kvinnen ble anmeldt f0r dette.

I Arendal sentrum måtte en politipatrulje innbringe en mann til arresten for kroppskrenkelse.

– Observerte at han slo til tre personer, men ingen ble skadet. Mannen anmeldes for dette, skriver politiet på X.

I Vennesla ble også en mann pågrepet, her for vold mot politiet.

– Vi var på en privat adresse etter melding om ordensforstyrrelse. Mannen satte seg så kraftig opp mot patruljen. Han sparket og forsøkte å skalle til mannskapene. Ingen ble skadet som følge av dette, men mannen ble anmeldt, skriver politiet på X.

Innbruddstyv sprayet med brannpulver

I Kristiansand fikk politiet melding om innbrudd i et kommunalt bygg. Gjerningspersonen ble oppdaget av en vekter som rykket ut på innbruddsalarm. Da vekteren kom fram, ble vedkommende sprayet med brannslukkingsapparat av gjerningspersonen, men fikk kontroll på tyven og var uskadd etter dette. Politiet fikk også kontroll på gjerningspersonen.

Etter dette ble vedkommende besluttet pågrepet etter at det ble påført en del skade på inventar i bygget som følge av bruken av brannslukkingsapparat. Brannvesenet ble igjen på stedet for å drive skadebegrensning.

På Tromøy i Arendal fikk politiet melding om en bil som hadde kollidert og siden blitt forlatt i grøfta. En politipatrulje reiste ut til stedet og gjorde undersøkelser, men kom ikke i kontakt med den eller de som var i bilen.

– Ingenting som tyder på personskade. Bileier er forsøkt kontaktet, uten hell, skriver politiet på X.