Dette kommer fram av en tiltale mot den 29 år gamle mannen, som er bosatt i Arendal.

Saken kommer opp for Agder tingrett i hjembyen hans senere i vinter, etter at politiadvokat Per Ørnulv Thorbjørnsen har skrevet tiltale mot mannen.

Påvirket tilstand

Her kommer det fram i tiltalen at mannen må svare for så vel kjøring i påvirket tilstand, som inntak av alkohol etter at kjøreturen fant sted. Ofte omtalt på etterfølgende påvirkning.

– Onsdag 28. juni 2023, fram til ca. kl. 15.11, fra Arendal, via Kiwi på Nedenes og til Grimstad førte han en personbil til tross for at han var påvirket av alkohol og cannabis/THC, står det å lese i tiltalen. TCH er virkestoffet i hasj.

– Onsdag 28. juni 2023 i Grimstad, i tidsrommet fra endt kjøring som nevnt i post I, og fram til politiet ankom kl. 15.22, inntok drakk han en boks 0,5 liter pilsnerøl, etter å ha kjørt bil, til tross for at han forsto at kjøringen kunne medføre politietterforskning eller utviste grov uaktsomhet i så måte, anfører politiadvokaten videre.

Ustø gange

Det anføres i tiltalen at mannen stanset på Kiwi Nedenes for å handle og ved handlingen hadde ustø gange og dultet borti ting inne i butikken, samt på parkeringsplassen ved Kiwi satt seg i bilen og drakk av noe som for et vitne fremsto som øl før han kjørte videre.

Når saken kommer for retten 10. januar neste år, vil det bli lagt ned påstand om tap av førerkort, og sperrefrist for å få tilbake lappen.