– Det var himla gøy og en flott opplevelse og få karakteren «Meget godt bestått» på fagprøven min. Jeg har jobbet hardt for det, så det var gøy å få beviset på at det arbeidet jeg har lagt ned, faktisk utgjør en «Meget godt bestått». Det var utrolig gøy.

Dette sier Daniel Holland Larssen, 19 år fra Arendal, til Adressa. De to siste årene har han vært resepsjonslærling på Strand hotel Fevik. Der har han fått teste i praksis det han har lært på skolen, og for kort tid siden gikk han opp til fagprøve. Den besto han med glans, og fikk den uvanlig, høye karakteren «Meget godt bestått».

Toppkarakter: Daniel Holland Larssen fra Arendal gikk nylig opp i fagprøven til resepsjonsfaget, og fikk toppkarakteren "Meget godt bestått". Foto: Kjetil Karlsen
Trives: Det er her, i resepsjonen på Strand hotel, at Daniel Holland Larssen trives og har vært de to siste årene. Foto: Kjetil Karlsen

– Utrolig gøy

– Det var litt overraskende å få en så bra karakter. Samtidig har jeg fått god opplæring her, og jeg har lagt ned et godt forarbeid selv også før fagprøven, forteller Larssen.

Hotelldirektør Bodil Langerak ved Strand hotel sier de tar inn mange lærlinger, og at bare i fjor fikk de sju lærlinger som tok fagbrevet.

– Det var mange som tok det under pandemien. Da hadde de tid til å fine fram bøkene og lese litt igjen, sier hun.

Full av lovord

Hun er også full av lovord over den unge resepsjonisten.

– Han har vært over all forventning her hos oss. Han startet hos oss det året vi begynte å ha pikkolo her, og da var han den første pikkoloen vår. Da var han 17 år. Og da høsten kom, begynte han som lærling i resepsjonsfaget. Nå er han ferdig med de to årene på skolen, og han har hatt en kjempeutvikling. Jeg tror derfor vi kommer til å se ham som direktør i fremtiden. Om en 10 års tid eller noe tror jeg vi ser ham på et hotell eller noe slikt, sier Langerak.

– For han er flink?

– Ja, han har utmerket seg. Karakteren «Meget godt bestått» er det ikke hvem som helst som får. Det er en egen karakter det. Daniel kom inn her som en gutt, og går ut som en mann, sier hun.

Eie Strand hotel? Daniel Holland Larssen drømmer om å eie et hotell en dag og å bli direktør. Han drømmer faktisk om å eie Strand hotel. Foto: Kjetil Karlsen

Drømmer om å eie Strand hotel

Det er ikke bare Bodil Langerak som tror unggutten kan ende opp som hotellsjef en dag. Det håper han på selv også.

– Den store drømmen hadde vært å eie et hotell eller være direktør for et hotell. Det er det jeg sikter mot. Ideelt sett hadde det vært gøy å eie Strand hotel, men jeg drømmer også om å eie og være direktør på et hotell i utlandet. Jeg var utplassert i Spania i en måned under prøvetiden, og det var en veldig fin opplevelse. Jeg elsker den spanske kulturen, sier han.