– Det var rundt 1. nyttårsdag at en av brøyterne våre kom over bilen og føreren. Han var vanskelig å få kontakt med og forlot stedet, så vi vet faktisk ikke hvem som eier bilen. Siden da har bilen bare blitt mer og mer dekket av brøytesnø, vanlig snø og snøfokk, sa Trond Heia i Agder OPS veiselskap til Agderposten for litt siden.

Slik så det ut: Slik så det ut da bilen stod parkert i snøfonna på E18 rett på nedsiden av Iglandgarasjen og Sørlandslisten i flere dager etter det kraftige snøværet i forrige uke. Foto: Kjetil Karlsen
Godt dekket: Bilen var godt dekket av snø etter parkeringen i snøfonna. Foto: Kjetil Karlsen

Ble stående på E18

Det er veiselskapet som drifter veien, og Heia hadde derfor fått god kjennskap til bilen med den meget uvanlige og utradisjonelle parkeringen. For midt på E18, retning vestover, rett nedenfor Igland garasjen og Sørlandslisten stod bilen. Det gjorde den etter det kraftige snøværet sist uke.

Bilberger Jan Ove Thygesen i Agder Bilberging/Viking sa også at de hadde fått flere henvendelser om bilen, men at de hadde det så travelt om dagen at de ikke hadde tid til å ta den med en gang. Etter det kraftige snøfallet, hadde de 40-50 oppdrag på venteliste, så de måtte bare grave seg nedover i bunka av jobber.

Stengte E18: E18 ble delvis stengt mens bilbergerne holdt på med å grave frem bilen. Foto: Kjetil Karlsen
Skuffe: Det eneste som hjalp torsdag var å bruke en god gameldags skuffe og håndmakt. Her er Veidekkes mann i gang med jobben. Foto: Kjetil Karlsen

Måtte skuffe den frem

Men torsdag hadde de altså funnet plass i kalenderen, og sammen med kollega Petter Bringsverd og en mann fra Veidekke, som delvis stengte E18 en periode, gikk Thygesen og gjengen løs på jobben med skuffer. For før de kunne dra bilen ut og få den opp på lasteplanet på Viking-bilen, måtte de skuffe den frem. Og det var ikke lite snø som hadde lagt seg både oppå taket, rundt den og inni bilen. Men ved hjelp av skuffer og håndmakt, fikk de bilen frem fra glemselen. Deretter kunne de dra den ut og få den opp på lasteplanet.

Nå gjenstår det bare hva eieren av bilen vil si og gjøre med den. For ifølge Trond Heia i Agder OPS hadde en av brøyterne deres kommet over både bilen og føreren, men føreren var vanskelig å få kontakt med og forlot stedet.

Godt fast: Bilen stod godt fast i snøfonna. Petter Bringsverd inspiserer under jobben. Foto: Kjetil Karlsen
Grave: Jan Ove Thygesen i Agder bilberging/ Viking måtte bruke håndmakt og skuffer da de skulle få frem bilen som var begravd under snøen i kanten av E18. Foto: Kjetil Karlsen

Helt ukjent

Samme dag som bilen ble gravd frem, kom også registreringsnummeret på bilen frem. Ifølge Fædrelandsvennen viser det seg at bilen tilhører firmaet First Rent a Car Norway. Disse drives igjen av Hertz Bilutleie. Men da avisen var i kontakt med administrerende direktør i Hertz, Trygve Simonsen, var historien om bilen helt ukjent for ham.

– Dette kjenner jeg ikke til. Dette er helt nytt for meg, men dette vil jeg undersøke, sa han til Fædrelandsvennen.

Snø inni også: Og slik så det ut inni bilen. Til og med der var det kommet godt med snø. Foto: Kjetil Karlsen
Stor jobb: Det tok sin tid å få gravd frem bilen. Foto: Kjetil Karlsen
Hard: Snøen som lå rundt og oppå bilen var hard og tettpakket, så Petter Bringsverd hadde jobben. Foto: Kjetil Karlsen
Grave: Jan Ove Thygesen i Agder bilberging/ Viking og en kollega fra Veidekke måtte bruke håndmakt og skuffer da de skulle få frem bilen som var begravd under snøen i kanten av E18. Foto: Kjetil Karlsen