Det har vært en grå start på uken i Grimstad. Temperaturen har ikke vært mye å skrive hjem om, med mindre brevet adresseres til Jan Mayen.

– Regnet er på vei til å trekke seg unna Grimstad nå. Ettermiddagen blir nok overskyet, men utover kvelden er det store muligheter for sol, sier vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes til Adressa.

Temperaturmessig er det ikke umulig at vi får et gjensyn med sommervarmen, og at kvikksølvet i gradestokken sniker seg opp mot 20 grader.

Kommer en skur til

På onsdag blir første del av dagen fin, før det skyer over på ettermiddagen. Fra onsdag kveld til torsdag morgen er det ventet jevnt med regn, 10 til 15 millimeter nedbør.

– Men helgen i Grimstad er ventet å bli fin. Utover torsdagen og frem til søndag vil det være mye sol, lite vind og over 20 grader, opplyser Moxnes.

Idyll: Julidager på Sørlandet blir av mange forbundet med strandliv og badebukse. I dag vil nok et bad i sjøen være en svært frisk opplevelse for mange. Foto: Arkiv/Stian B. Olsen

Kjølig i sjøen

Badetemperaturen er i skrivende stund kjølig. Ifølge Yr.no ble det målt 8,3 friske grader i Fevikkilen klokken 09:10 i dag. Til sammenligning må vi faktisk så langt nord som Måsøy i Finnmark for å finne kjøligere temperatur i badevannet.