– Med flere undervisere per student er jeg sikker på vi får god oppfølging, sier medisinstudent Martin Schjærven Aagaard i en pressemelding fra Sørlandet sykehus.

I august er han én av 10 studenter som reiser ned til UiOs første eksterne campus, på Sørlandet. Det gjør han sammen med samboeren fra Mandal.

Tar 4. og 5. året på Sørlandet

De første ti medisinstudentene som skal ta deler av medisinstudiet ved Sørlandet sykehus, er nå tatt opp. Schjærven Aagaard er medisinstudent på fjerde året og skal ta sitt femte studieår på UiO Campus sør fra denne høsten. Fra neste år vil studentene ta to år på Sørlandet. Aagaard bestemte seg tidlig for å søke opptak.

– Vi kommer tett på sykehusene og praktiserer på en studentdrevet poliklinikk, noe som kan gjøre oss bedre rustet til en fremtid som allmennleger. Det vil gi oss gode muligheter for pasientnær undervisning, og å praktisere tett på sammen med fagmiljøet, sier han videre i pressemeldingen. – Vi gleder oss til å ønske de første medisinstudentene velkommen til UiO Campus sør fra høsten 2023. De første studentene kommer allerede i august i år. Når vi trapper opp, er planen at til sammen 40 medisinstudenter vil ta et fjerde og femte studieår ved UiO Campus sør, sier administrerende direktør Nina Mevold ved Sørlandet sykehus HF.

Samme læringsmål

Medisinstudentene starter på Sørlandet med samme læringsmål som i Oslo, og med lokale lærere og undervisning med både lokale lærere og noe fjernundervisning.

Aagaard deltok på studieturen til Sørlandet sykehus i oktober i fjor, der studentene fikk omvisning og møtte undervisere ved UiO Campus sør.

– Mitt inntrykk av UiO Campus sør er at vi får mer kunnskap og erfaring med praksis, og blir satt i flere forskjellige situasjoner enn det som har vært vanlig til nå. Og så vet jeg hvordan det er å være på Sørlandet sykehus og har en tilknytning der når jeg skal søke LIS1, sier han.

Kort vei til naturen

Det å flytte sørover blir bra, tenker studenten. Da kommer han seg vekk fra bymaset, med bedre luft og mindre stress i hverdagen. Samboeren fra Mandal og hundene er også med på flyttelasset.

– Det trekker faktisk opp en del, at det er kort vei til naturen og at det er lettere å ha hund her, avslutter han.