Torsdag ble Norges beste akevitter kåret i en stor landsomfattende konkurranse i regi av Hanen, bransjeorganisasjon for alle virksomheter innen bygdeturisme og gårdsmat.

Et dommerpanel under ledelse av Espen Smith hadde i to dager smakt seg gjennom en rekke akevitter. I finalen torsdag kveld ble Arvesølvet fatlagret aquavit kåret til vinneren og Norges beste. Det opplyser Det norske brenneri i en pressemelding.

Vant: Matminister Sandra Borch (Sp) sto for prisutdelingen, og det var markedssjef Jakob Nelvik i Det Norske Brenneri som tok imot diplom og gullmedalje da Arvesølvet fatlagret aquavit gikk til topps og ble kåret til Norges beste akevitt. Foto: Det norske brenneri

Matminister Sandra Borch (Sp) sto for prisutdelingen, og det var markedssjef Jakob Nelvik i brenneriet som tok imot diplom og gullmedalje.

– Vi er utrolige stolte av at Arvesølvet gikk helt til topps. Vi vet at konkurransen er knalltøff. Arvesølvet er nå en av verdens mest prisbelønte akevitter, men viktigst av alt er de mange gode tilbakemeldinger fra akevittvenner over hele Norden, sier markedssjefen i pressemeldingen.