Ved 23-tiden var det også russ som hadde samlet seg på parkeringsplassen i Vesterled, bak Grimstad Stormarked. Samtidig tiltrakk dette seg en rekke andre kjøretøy, og yngre personer som til fots samlet seg på stedet. Klokken 23.07 kjørte en sivil politipatrulje ut fra stedet. Da var det rolig på området.

– Senere på natten, rundt klokken 3, var russen tidlig ferdig etter en samling i Lillesand. Og en god del av russen forflyttet seg da tydeligvis østover. For noen av dem var sultne, og stoppet på McDonalds for en matbit, forteller politioverbetjent Knut Bø Odde, nattens operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Operasjonsleder: Politioverbetjent Knut Bø Odde. Foto: Arkiv/Frank Johannessen(Agderposten)

– Klokken 03.25 måtte vi dirigere noen patruljer opp til Vesterled, der det var stor ansamling av russ. Pågangen var så stor at McDonalds så seg nødt til å stenge en periode, legger operasjonslederen til.

– Samtidig kom det klager fra nabolaget på høy musikk. Rett over klokken fire hadde russen dratt videre og det var rolig i området. Så politiet avsluttet da på stedet. Ut over dette, var det to personer som ble sendt hver til sitt i Storgaten tidligere på natten. Ellers har det ikke skjedd noe i Grimstad. På min vakt, oppsummerer politioverbetjent Knut Bø Odde i det klokken har passert seks.

Rolig: Natt til søndag ble en stille natt for politiet, som hadde ute så vel sivil som uniformert patruljebil. Foto: Baard Larsen