NITO, som står for Norges ingeniør- og teknologorganisasjon, er en organisasjon som har over 14.000 ingeniør- og teknologistudenter som medlemmer. I helgen arrangerte NITO Studentene landsmøte på Quality Hotel Fornebu.

Nytt sentralstyre ble valgt med Sofie Strøm Olsen fra UiA Grimstad som leder. Olsen studerer i dag master i industriell økonomi og teknologiledelse på Campus Grimstad.

Realfag

– Tusen takk for tilliten fra landsmøtet. Mitt største mål er at alle tillitsvalgte innen ett år skal kunne føle seg lyttet til og respektert, sier Sofie Strøm Olsen, i en pressmelding fra NITO.

– Jeg vil også jobbe med en rekke politiske saker, som realfagsrekruttering og prinsipprogrammet (som er ment som et hjelpemiddel for tillitsvalgte og medlemmer som ønsker å få et overblikk over organisasjonens politikk), legger Campus Grimstad-studenten til.

Sentralstyret: Disse skal lede NITO Studentene det kommende året. Bak f. v. Natalia Aleksandra Marczynska, Jørgen Austnes, Jon Petter Wiig, Jan Ignacio Jakobsen-Castro, Alexander Belmonte Johansen. Foran f. v. Sofie Strøm Olsen (i hvitt), Ingvild Storsveen og Vicky Tran. Foto: Bjarne Krogstad/NITO

Deleksamen

– Vi vil jobbe for en nasjonal deleksamen for ingeniører for å sikre at studentene oppnår riktig kompetanse for arbeidslivet. Det er stort sprik i læringsutbytte og undervisningskvalitet i ingeniørstudiene, og en nasjonal deleksamen kan synliggjøre disse problemene, kan Olsen videre fortelle.

– Arbeidslivet trenger høy kompetanse fra fremtidens ingeniører. Nasjonal deleksamen er et viktig virkemiddel for dette, legger hun til.