Natt til lørdag rapporterer politiet om hendelser og ordensforstyrrelser i stor grad knyttet til uteliv og beruselse.

– Hovedinntrykket er en grei natt uten alvorlige hendelser. Det må vi være fornøyd med, sier vakthavende ved politiets operasjonssentral Arve Myklebust.

Småkrangling

– Generelt sett har det vært rolig i distriktet og i byene. Det gjelder i Grimstad, Arendal og Kristiansand. I Mandal har det vært mye folk på grunn av skalldyrfestivalen. Det har vært mye høy musikk fra båter og noe småkrangling, legger han til.

Ifølge Myklebust har folk oppført seg fint i Grimstad.

– Det er heldigvis lite å si om Grimstad. Det har vært lite folk på byen og veldig rolig, sier han.

Politiloggen

Et utdrag hendelser fra politiloggen melder blant annet om en slåsskamp mellom jenter sent fredag kveld i Kristiansand. En person, som har status som fornærmet, ble kjørt til legevakt for videre undersøkelser.

På Kongsgård i Kristiansand ble en kvinne kontrollert av en patrulje etter at hun hadde oppsøkt en adresse hvor hun ikke var velkommen. Hun ble bortvist fra adressen og anmeldes for bæring av kniv på offentlig sted.

I Gjerstad oppførte en beruset festivaldeltager seg truende mot vektere, og deretter mot patruljen som ankom. Mannen ble innbragt til arresten og anmeldes.

Rundt klokken ett natt til lørdag holdt UP trafikkontroll på Molandsveien i Arendal. Det resulterte i at 12 bilførere fikk forenklet forelegg for fart, der høyeste hastighet ble målt til 95 km/t i 80 sone. En fører anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort.

Senere på natta ble en mopedfører i Arendal stoppet og vedkommende anmeldes for kjøring i beruset tilstand.

Ukjent mann i leilighet

I Lyngdal kjørte politiet en beruset mann hjem etter å ha blitt oppdaget i en leilighet som ikke var hans egen. Der lå vedkommende og sov.

Falt i vannet

I tretiden natt til lørdag fikk politiet melding om en person som hadde falt i vannet fra en båt i gjestehavna i Mandal. Mannen fikk hjelp av forbipasserende til å komme seg opp av vannet, og fremstod uskadd.

I Mandal kontrollerte politibåten en båtfører som anmeldes for å kjørt i beruset tilstand. Båtførerbevis ble beslaglagt.

Forebygger

Politiet er strategisk ute gjennom natten og patruljerer i forebyggende hensikt.

– Vi er ute hele tiden for å forebygge. Det er mye småkrangling og slikt som vi får stanset på et tidlig tidspunkt, og derfor eskalerer ofte ikke situasjonen, sier han.

Nå som sommeren er på hell, bekrefter operasjonsleder Myklebust at det er noe mindre folk og lavere temperatur.