Operasjonsleder ved Agder politidistrikts operasjonssentral, politioverbetjent Eyvind Formo, kan i 6.45-tiden fortelle at det er mange meldinger som trafikale hendelser som er kommet inn.

Samtidig står farevarslene i kø fra Meteorologisk Institutt, hvor det på yr.no meldes om krevende føreforhold på stamveinettet. Årsaken er nedbør i form av underkjølt regn, og kald bakke. Dermed fryser alt til is på bakken, og det blir meget glatt.

Høvlet: Topplaget på Fjæreveien ble tirsdag kveld skrapet av. Her er det jevnt over gode kjøreforhold. Foto: Baard Larsen

Flere meldinger

– Det renner inn meldinger om ulykker nå. Det er veldig glatte veier, spesielt om du kommer utenfor E18. Så bilister må virkelig passe på. I 5-tiden var det en bil som snurret ved Trolldalen, forteller Formo til Adressa.

– Ut over dette har det ikke vært noen meldinger om trafikale utfordringer i Grimstad, men det kommer meldinger om uhell og ulykker fra flere andre steder. Den nærmeste halvtimene vil jeg tro det øker på, sier operasjonslederen videre, mens det kommer inn meldinger om sammenstøt mellom kjøretøy flere steder, Dog vest i Agder.

Reprise: Mandag var det en ulykke på E18 nær Trolldalen, hvor dette bildet ble tatt. Ved 5-tiden onsdag var det nok et trafikkuhell i området. Arkiv Foto: Baard Larsen

– Kjør forsiktig

Klokken 05.48 fikk politiet inn melding om en bil som skal ha snurret rundt på E18 i vestgående retning ved Trolldalen rasteplass. En patrulje ble dirigert til stedet, for å bistå med trafikkavviklingen. Det skulle vise seg å ikke være personskade. Årsaken til uhellet skal ha vært glatt veibane på påkjøringsfeltet.

– Patruljen er ferdig på stedet, og etter hva jeg forstår, skal også kjøretøyet ha blitt hentet. Nå ligger det rundt null, og er nedbør. Så det er bare å kjøre forsiktig på vei til jobb, lyder oppfordringen til operasjonsleder Eyvind Formo ved Agder politidistrikts operasjonssentral.