I innledningen av møtet til teknisk utvalg, ble det debatt om regelverket og hvilket nivå man skal legge seg på, når det er snakk om befaringer.

Anne Gurine Holmberg (Ap) og Anne Gurine Hegnar (SV) opplyste om at det var flere saker som de gjerne ville ha befaring på. Hegnar pekte blant annet på Strandfjorden/Møllepynten, som det ikke var lagt opp til befaring på.

– Har du behov for befaring, og dette ikke er satt av tid til, så er i alle fall jeg bygd slik at da tar jeg en liten befaring på egenhånd. For å være best mulig opplyst før jeg tar et valg i saken, sier Øystein Møretrø.

Tause: Leder av teknisk utvalg, Gudveig Tønnesøl Dalaker (Sp), påpekte at ingen hadde bedt om befaring på forhånd. Foto: Baard Larsen

– Jeg sendte ut mail til alle, og spurte hvor det var behov for befaring. Og det var ingen som svarte. Dermed sendte jeg ut en befaringsliste. Ønskes det befaring, kan det fremmes forslag om utsettelse av saken, sier Tønnesøl Dalaker.

Teknisk utvalg har også vært i området tidligere, i forbindelse med en behandling av en sak i forhold til Strandfjorden/Møllepynten-saken.

– Denne saken skal opp i kommunestyret, påpeker Holmberg.

– Da fremmer ikke jeg noe forslag om utsettelse. Vi får heller se på muligheten for å ta en privat befaring, tilføyer Hegnar.

– Så følger vi dagens plan for befaringer, fastslår Gudveig Tønnesøl Dalaker.

Holmberg kan opplyse om at hun og Hegnar har vært på befaring på eget initiativ før møtet.