Det var klokken 4.11 at operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikts operasjonssentral, kunne melde om trafikkuhellet. Da hadde politiet gjort seg ferdig på stedet.

– Fv. 407. Mann mistenkes for kjøring uten gyldig førerkort i forbindelse med et mindre trafikkuhell. Ingen personskade. Sak opprettes, lyder tweeten.

Nærme: Volvoen har en del skader, og var ikke langt unna å treffe lyktestolpen. Foto: Baard Larsen

Anmeldes

Ettersom mannen skal ha kjørt uten gyldig førerkort, blir han automatisk anmeldt for dette. Om saken medfører ytterligere reaksjoner mot bilfører, er for tidlig å si.

– Vi vet ikke om bilen er stjålet, da vi ikke har fått tak i bileieren ennå. Bilføreren er for øvrig en godt voksen mann, som har havnet i grøfta på fv. 407, hvor avkjøringene til Nilsesvold og Lia er. Et vitne som passerte stedet, varslet om utforkjøringen, forteller Kleivane til Adressa rett før klokka 7 tirsdag morgen.

Bilen er registrert på en yngre kar fra indre deler av Agder. Kjøretøyet har kommet fra Rykenesiden, og kjørt av på venstre side av veien retning Grimstad. Ferden ut av krysset har stoppet få centimeter før lyktestolpen, i starten av Lia-veien.

Forlatt: Ettersom bilen står utenfor veibanen, og politiet ikke har fått tak i eieren, er den bare merket med politibånd. Og står igjen på skadested. Foto: Baard Larsen

Kolliderte

– Rysstad, Rv 9, viltpåkjørsel. Politibil under utrykning kjørte på en hjort. Noe materielle skader på bilen. Ingen personskade. Hjortens skjebne er uviss. VTS og viltnemnd varslet, kunne operasjonsleder Kleivane melde klokka 5.25 tirsdag morgen. Årsaken til utrykningen var bistandsoppdrag institusjon.

Av andre tweets gjennom natten, har operasjonssentralen sendt ut følgende:

#Øvrebø, kl. 5.03: Bilfører mistenkes for kjøring i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort. Tas med til legevakt for nødvendige prøver. Sak opprettes.

#Lyngdal, kl. 2.30: Mann pågrepet og kjørt arrest etter å ha oppført seg truende på en bensinstasjon. Ingen er kommet fysisk til skade. Sak opprettes.

#Lillesand. Kl. 23.36: Sentrum. Melding om trafikkulykke. Bil som har veltet. En person er kjørt til sykehus for videre undersøkelser. En person sjekkes av ambulansepersonell på stedet. Hendelsesforløp er pr. nå ukjent. Bilen er fjernet og politiet oppretter sak på hendelsen.