Mye vind: Det har vært mye vind og vær på Sørlandet og i Grimstad de siste dagene, og Hovedredningssentralen har hatt mye å gjøre med farkoster som har slitt seg. Nå ber de eierne fortøye dem skikkelig. Foto: Arkivfoto

Hovedredningssentralen ber dem som eier båter og kajakker om å sikre dem skikkelig

Hovedredningssentralen ber nå alle som eier båter, kajakker, joller, brett og lignende om å sikre dem skikkelig. De har nemlig hatt mye å gjøre med farkoster som har slitt seg.

– Hovedredningssentralen henstiller alle båteiere om å sikre fortøyninger. HRS ber eiere av kajakker/kanoer/joller/brett og lignende om å sikre disse på land. HRS har i det siste hatt mange unødvendige aksjoner med drivende fartøyer som har drevet av på grunn av vær.

Dette skriver Hovedredningssentralen i en melding som er lagt ut på Twitter-siden til Agder politidistrikt. Meldingen ble lagt ut sent fredag kveld.

De ber også båteiere om å følge med på farevarselet på yr.no.

I en annen melding som er også er lagt ut blir alle dem som eier kajakker, kanoer og brett bedt om å merke disse godt med navn og mobilnummer.

– Skriv navn og mobil nummer med sprittusj, melder Hovedredningssentralen i en melding som gjelder for hele Sør-Norge.

Det går imidlertid ikke frem av noen meldinger på Twitter-siden til Agder politidistrikt om noen båter eller farkoster som skal ha slitt seg på Sørlandet natt til lørdag.