Køordning: Bunnpris har innført køordning utenfor den søndagsåpne butikken. Her får Jorunn Frivold håndsprit av butikkvakt Helene Jensen, før hun går inn i butikken. Foto: Camilla Hovstø

Her har butikken egen dørvakt: – Det har vært lang kø utenfor

Inne i butikken får det maks være åtte personer om gangen. Utenfor Bunnpris har det vært opptil 15 personer i kø samtidig søndag.

Helene Jensen er vakt med gul vest utenfor den søndagsåpne butikken.

– Det har på det meste vært 10–15 personer i kø på utsiden av butikken i dag. Det er typisk at «alle» kommer på en gang. Så blir det stille i perioder, sier Jensen.

De butikkansatte bytter på å være vakt utenfor butikken. Klokken 19.30 søndag kveld er det blitt litt færre kunder enn tidligere på dagen. Noen slipper å stå i kø, ellers er det to-tre personer som venter på at noen andre skal bli ferdige med handelen.

– Jeg synes de butikkansatte gjør en utmerket jobb, sier Jorunn Frivold, som er kunde denne søndagskvelden. Hun får sprayet hendene sine med håndsprit før hun går inn i butikken.

Køordning: Bunnpris har innført køordning utenfor den søndagsåpne butikken. Foto: Camilla Hovstø

Butikkansatt Rayhan Rasooli sier de startet med køordning på utsiden av den søndagsåpne butikken allerede da regjeringen innførte de strenge tiltakene mot koronaviruset torsdag 12. mars.

Vasker hver time

– Søndager er det lite plass inne i butikken, så da er det maks plass til åtte personer hvis de skal klare å holde avstand. Det er mye folk her på søndager, så da blir det litt kø på utsiden innimellom, sier Rasooli.

Han sier de spriter og vasker både handlekurver og ellers andre flater inne i butikken hver time.

– Jeg synes kundene er flinke til å holde avstand til hverandre og oss, sier Rasooli.

Køordning: Bunnpris har innført køordning utenfor den søndagsåpne butikken. Foto: Camilla Hovstø

Jensen forteller at hun trives veldig godt med å jobbe på Bunnpris.

– Jeg stortrives, forteller hun.