Ordførerkandidat Beate Skretting var godt fornøyd med de foreløpige resultatene. Partiet hadde klar fremgang.
Ordførerkandidat Beate Skretting var godt fornøyd med de foreløpige resultatene. Partiet hadde klar fremgang.

Her er valgets største vinner

Etter at forhåndsstemmene var talt opp rundt klokken 21 mandag kveld, var det Høyre som da var Grimstads største parti.

– Dette var foreløpig veldig gode resultater, så hvis det holder seg sånn er det bra. Nå er vi størst i Grimstad, og det er et godt utgangspunkt for resten av stemmene som skal telles, sier Beate Skretting, Høyres ordførerkandidat, fra valgvaken på Apotekergaarden mandag kveld.

Forhåndsstemmene viser at Høyre har fått 21,5 prosent, og dermed er de Grimstads foreløpige største parti.

– Det var en økning på 3,54 prosent, og det var den største økningen i prosent av alle partiene. Dette var gledelig overraskende, og moro, for vi har jobbet hardt for en god valgkamp, sier Skretting. Hun kunne fortelle om mange brede smil etter at de foreløpige resultatene ble lest opp.

– Det har ikke gått helt opp for meg enda, og det er fortsatt to tredjedeler av stemmene som skal telles, så det er tidlig å sprette champagnen. Men det tok et par sekunder før vi klarte å summe oss, så var det brede smil og klapping. Nå blir det kjempespennende resten av kvelden. Det har vært spennende i hele dag, og når resultatene tikker inn blir det ekstra spennende. Jeg regner med det blir en lang natt, sier Skretting.

Ellers kunne Skretting fortelle om en dag som hadde vært roligere enn på lenge.

Her er Nils Erik Henriksen, Per Øyvind Erlandsen og Astri willmann sammen med Beate Skretting.
Her er Nils Erik Henriksen, Per Øyvind Erlandsen og Astri willmann sammen med Beate Skretting.

– Og i kveld er vi samlet store deler av Grimstad Høyre, til valgvake. Vi er spente, og har en god stemning her, sier Skretting.

Hun er godt fornøyd med arbeidet som er lagt ned i valgkampen.

– Vi har gjennomført en solid valgkamp, og det er mange som har bidratt. Nå håper vi på et resultat bedre enn forrige valg. Høyre har alltid stått sterkt i Grimstad, men hadde en kraftig nedgang for to valg siden. Forrige valg hadde vi en liten økning, nå håper vi på å øke enda mer, sier hun.

janicke@gat.no