Reprise: Vinduet til venstre ble knust under forrige innbrudd for et par uker siden. Nå ble vinduet i inngangsdøren til høyre knust. Foto: Baard Larsen

Rammet av innbrudd for tiende gang, og andre gang i juli

Det har vært nok å gjøre for politiet gjennom natten. Ett av oppdragene var nok et innbrudd i lokalene til Sykkelsport og fritid på Bergemoen.

– Det som har vært i Grimstad gjennom natten, er ikke så veldig mye. Men noen forhold har det vært. Gjennom natten var det så hektisk at jeg ikke hadde kapasitet til å tvitre alt, forteller operasjonsleder Andresen lørdag morgen klokken 7.

– Vi hadde melding om støy fra en fest i området Moy Moner, i løpet av natten, som ble sett på. Og klage på kjøringen ved Landvik skole. Der hadde vi ikke kapasitet til å rykke ut. Videre kom det klager på støy fra noen boliger i sentrum i morgentimene lørdag. Men der var det stille rett etterpå, legger hun til.

– Ellers har det vært et innbrudd på Bergemoen i løpet av natten. Uvedkommende har vært inne på et område der, noe som ble meldt inn av en vekter. Patruljen har vært på stedet, og gjort søk. Blant annet med politihund, kan Andresen berette.

Rester: Deler av knust glass ligger foran butikken, ved inngangsdøren. Foto: Baard Larsen

Innbruddet har funnet sted i lokalene til Sykkelsport og fritid på Bergemoen, som dermed har blitt rammet av sitt tiende innbrudd siden 2008. Og forrige innbrudd i lokalene til bedriften var natt til 10. juli i år.

– Det er knust en rute på stedet, og innehaver er varslet. Vi oppretter sak på innbruddet, som etterforskes videre av politiet i Grimstad. Meldingen kom inn klokka 00.30, mens det skjedde mye annet. Om det er stjålet noe, eller ikke, vet vi ikke ennå, sier operasjonslederen.

– Avslutningsvis hadde vi kontrollen til Utrykningspolitiet, som jeg tvitret om i starten av vakten min. Rett over midnatt meldte UP om at de hadde avsluttet en laserkontroll på E18 ved Morholtkrysset. Her ble det skrevet 11 forenklede forelegg, og høyeste farten var 135 km/t i 100-sonen. Ellers har det vært mange oppdrag i natt, som nok har sammenheng med at det har vært mange på festivaler på Agder, oppsummerer operasjonsleder Linn Andresen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oversikt: Med laserpost under Morholtbrua får UPs mann god oversikt på trafikken. Bildet er fra en tidligere kontroll på E18, samme sted som nattens kontroll var. Foto: Baard Larsen

En slik fartsovertredelse som 135 km/t i 100-sone gir deg tre prikker, samt 11.150 kroner i forelegg. Hadde det ikke automatisk vært trukket fra tre prosents sikkerhetsmargin på målingen, ville farten ha vært litt høyere. Og bota på 11.600 kroner. Grensen for førerkortbeslag i skiltet 100-sone er 141 km/t.

Les også
Så få minutter brukte tyven på å fullføre tyveriet fra Geirs butikk