Støy: Politiet hadde mer enn nok å gjøre natt til søndag. Foto: Arkivfoto

Hektisk sommernatt for politiet i Agder med mye støy og bråk

Det har vært en ny hektisk sommernatt for politiet der de har hatt mye å gjøre med folk som fester og bråker. I tillegg måtte de ta hånd om et par båtulykker

Det startet med to båtulykker lørdag kveld. Politiet fikk nemlig omtrent samtidig melding om at det var skjedd to båtulykker i Kristiansand. Den ene skjedde ved Hamresanden rundt klokka 21.30. Meldingen gikk ut på at en båt med flere personer i hadde veltet, og at noen av disse hadde havnet i vannet.

– Alle nødetatene på vei til stedet, skrev Agder politidistrikt på Twitter.

Etter en stund kunne de fortelle at det var kontroll på alle som hadde vært ombord i båten.

– Ingen er i sjøen, og båten er tatt i slep inn mot land, skrev de videre.

Etter enda litt skrev de at de var ferdig på stedet og at det ikke var mistanke om mistanke om påvirkning.

– Politiet anser seg som ferdig med hendelsen, og det opprettes ikke sak på forholdet, skrev de.

Gikk verre i den andre hendelsen

Da gikk det verre i den andre hendelsen. Den gikk ut på at at en båt med flere personer ombord hadde grunnstøtt ved Sjursøya i Kristiansand. Her rykket alle nødetatene pluss Redningsselskapet ut.

– Det skal ikke være personer i vannet. Vi er på stedet med mye ressurser, skrev politiet på Twitter.

Etter hvert kunne de fortelle at de hadde kontroll på to personer de mente hadde vært ombord i båten.

– Det er mistanke om påvirkning av alkohol på begge og jourhavende har besluttet at det skal tas blodprøve av dem begge. Båten de var i ligger delvis nedsunket, men fortøyd til land, skriver politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politibåten kontrollerte

Politibåten var også denne natten ute og kontrollerte båtførere på Sørlandet. Denne natta var de i både Mandal og i Arendal og Grimstad. I Mandal sjekket de 39 båtførere. Resultatet ble én anmeldelse for kjøring i påvirket tilstand. I Arendal og Grimstad kontrollerte politibåten 14 båtførere. Her ble én båtfører anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. Dette forholdet fant sted i Grimstad.

Klokka 03.00 rykket så nødetatene ut etter melding om en trafikkulykke på Vestre Kystvei i Lillesand. Her var det enslig kjøretøy som hadde kjørt av veien.

– Bilen har truffet et skilt, og politiet har kontroll på fører. Sjekkes av ambulansepersonell, skrev politiet.

I en ny oppdatering skrev de at føreren av bilen anmeldes for kjøring i påvirket tilstand, og at føreren var kjørt til sykehus med uvisst skadeomfang.

Kjørte i 176 km/t - med mistanke om påvirkning

For andre natt på rad holdt også UP en fartskontroll ved Steinsåstunnelen på E18 i Lillesand. Resultatet denne natta ble at én bilist fikk bot for å ha kjørt for fort. Vedkommende hadde kjørt i 176 km/t i 100-sonen. Men dette var ikke det eneste vedkommende hadde gjort som ikke var etter boka.

– Fører anmeldes også for kjøring i påvirket tilstand, og det blir førerkortbeslag, skriver politiet på Twitter.

I Mandal var det flere som røk i tottene på hverandre i et slagsmål i sentrum. Politiet var i kontakt med partene, men det var uvisst om det kom noen anmeldelse.

Hektisk natt

I det natt går over til morgen, oppsummerer Agder politidistrikt med at de har hatt en hektisk sommernatt.

– Operasjonssentralen har mottatt veldig mange henvendelser om høy musikk og feststøy. Vi har dessverre ikke hatt kapasitet til å respondere på alt, skriver de.