Aktive: I løpet av natten har politiet i Grimstad vært ute på små og store oppdrag. Her har de vært på en adresse etter klage på feststøy. Alt var stille da politiet ankom. Foto: Baard Larsen

Dette er noe av hva politiet i Grimstad jobbet med i natt

Med sommervarmen kom oppdragene. Natt til søndag var det nok å gjøre for politiet. Også i Grimstad.

Rett før midnatt melder operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikts operasjonssentral om at de hadde mottatt melding om støy fra russen. Denne gang var det i nærheten av Roresanden russen hadde samlet seg.

– Grimstand, Roresanden, kl. 23.57: Melding om høy musikk fra russebiler. Politipatrulje har vært på stedet og pålagt russen om å dempe lydnivået, melder Kleivane i en tweet.

Forsvant fort

– Nøyaktig hvor på Roresanden russen skal ha samlet seg, er vi usikre på. For vi møtte så vel russebussen som russebilene på vei ned mot E18 i det vi var på vei opp til stedet, forteller politipatruljen som rykket ut på oppdraget.

– Vi tok en prat med noen av russebilene vi møtte, og ga beskjed om at de måtte dempe musikken sin. Hvor de kjørte etterpå, har jeg ikke oversikt på nå. Men det har jo vært litt støy fra russen den siste tiden, bekrefter politiet patruljeleder.

Noe som også stemmer med meldinger Adressa har fått i løpet av kvelden og natten. Både fra Fjære, Killegård, Roresanden og Klingemoheia har vi fått tips om at det har vært hørt musikk og bassjammer i natten. Om alt dette kan tilskrives russen, er uklart. Også i Vennesla kom det i løpet av natten inn klager på støy og festbråk, der russ og ungdommer var samlet.

Roresanden: Rett før midnatt kom det meldinger om støy fra russen ved Rore. Men de var i ferd med å forlate stedet da politi var på vei til oppdraget. Foto: Baard Larsen

Holdt ut lenge

– Den siste meldingen om støy i form av høy musikk fra russen i Grimstad, kom i 5-tiden natt til søndag. Da oppholdt russen seg i området Østerhus. Også her reiste en patrulje ut, og ga pålegg om å avslutte spilling av høy musikk fra busser, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane klokken 07.06.

– Med andre ord. Russen holdt ut til langt utover natta.

– Ja. For den siste meldingen fra Grimstad skrev jeg ikke klokkeslett på, for det glemte jeg. Men det er en melding i sanntid. Denne ble lagt ut med en gang patruljen meldte tilbake, altså klokken 5.32, svarer operasjonslederen.

– Så i sum har det ikke vært mange henvendelser omkring støy fra russen i natt. Ellers har det vært noen andre oppdrag også, der det har kommet inn klager på støy fra fester. Ett av dem var i Grimstad sentrum. Men da patruljen kom fram, hadde festen blitt løst opp av seg selv, og avsluttet, legger Kleivane til.

Ute: Politibåten har hatt nok å gjøre i natt. Her fra et besøk de hadde i Grimstads gjestehavn sommeren 2020. Foto: Baard Larsen

Båtfyll

Også andre steder på Agder har politiet hatt nok å gjøre. Før midnatt natt til søndag måtte Bystranda i Kristiansand tømmes for mennesker. Her skal rundt 500 personer ha vært samlet, med de festplager dette påførte nabolaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra Arendal har det kommet en rekke meldinger om førere som har vært ruspåvirket. Både til lands og til vanns. Politibåten hadde mer enn nok å gjøre i området rundt Pollen og indre havn. Her ble det hele startet med melding om festbråk fra en båt litt over midnatt. Siden kom det ut meldinger fra operasjonssentralen om flere tilfeller der båtførere var mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Når det avkreves blodprøve, får vedkommende automatisk status som siktet i saken.

Litt over klokken 1 ble en båtfører stoppet, mistenkt for båtkjøring i beruset tilstand. Som kjent er promillegrensen til sjøs 0,8 i promille. Noen minutter senere er en bilfører på Tromøy stoppet, mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Også her tas det blodprøve. Klokken 01.39 melder operasjonsleder Kleivane om at en båtfører i Pollen har kjørt båt med promille over lovlig verdi. Vedkommende måtte dermed til legevakta og avgi blodprøve.

Feil: Kristiansand har høyt smittetrykk.Allikevel avdekket politiet natt til søndag brudd på lokale smittevernforskrifter. Grimstad har nå lavt smittetrykk, men i pinsen måtte de stå på ved teststasjonen. Som illustrasjonsbildet er fra. Foto: Baard Larsen

Smittevernsbrudd

To ganger i løpet av natten måtte politiet rykke ut til en privat adresse på Saltrød øst i Arendal kommune. Begge gangene ble det gitt pålegg om å dempe høy musikk. Samme problem måtte politiet håndtere i Vennesla samt Lindesnes i de små nattetimer.

Fra Kristiansand og Lyngdal har det i løpet av natten kommet meldinger om voldsepisoder. I Kristiansand ble en ansatt på et gatekjøkken slått, mens i Lyngdal kom det inn melding om at en person var slått i bakken. Helse og politi fant derimot ikke noen skadde.

I 3-tiden rykket politiet ut på en melding om høy musikk og fest på en privat adresse på Lund utenfor Kristiansand. Det ble avdekket at det var for mange personer i huset, og et brudd på bestemmelsene i de kommunale Covid-19 forskriftene. Operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane kan fortelle at politiet oppretter sak på forholdet.