JAKT: Preben Anker Henriksen fra Grimstad er en av mange som har prøvd seg i Nidelva de siste årene. I år jakter han, og flere, på storlaksen på ny. Foto: BAARD ARVID LARSEN

Håper på et rekordår

Onsdag starter laksefisket i Nidelva. Oppgangen av fisk er veldig god, og vannføringen i elva meget stor. Elveeierlaget håper på et rekordår.

Det er mange gode grunner til å være mer optimist for fangsten i år enn i fjor.

For den første uken er det gratis fiske for alle, mens damene fisker gratis på ny.

Registrering

Alle som skal fiske, selv om det er gratis, må hente fiskekort på http://scanatura.no I tillegg må fiskeavgiften til Staten være betalt før fiskestart.

Gjennom hele sesongen kommer Rygenedammen til å være åpen, slik at det blir solid vannføring i hovedløpet.

REKORD: De største laksene som ble tatt i Nidelva i fjor, var på 9,7 kilo og 8,5 kilo. Foto: Vidar Hermstad

Det viste seg i fjor, under en driftsstans en god uke ved kraftanlegget, at laksefangstene virkelig tok seg opp i denne perioden.

Viktig

Nedre Nidelv Elveeierlag, som styrer laksefisket i elva, har også i år innført gratis fiske den første uken.

Tiltaket har vært veldig populært det siste året, sammen med gratis fiske for alle damer. Og alle under 16 år fisker fortsatt gratis.

Håpet til elveeierlaget er at dersom det er mange som fisker første uken, og fangstene er gode, så vil enda flere ta turen til Nidelva.

Varmen viktig

I fjor ble det for første gang på 12 år tatt over 400 laks i Nidelva, i tillegg til noe sjøørret samt en og annen gjedde. Normalt sett er kanskje nedenfor Rygenedammen best tidlig i sesongen.

Men jo varmere vannet er, jo mer laks pleier å gå opp tidlig. I fjor var det på slutten av sesongen at den største laksen ble tatt. En plugg på 9,7 kilo, som Vidar Hermstad tok ved Espeland, var det ingen som kunne matche.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Denne, og en annen laks på 8,5 kilo, ble tatt i september. Noe som er på tampen av sesongen for Nidelvas del.