NITTEN: Dette er plasseringene til de 19 tomteforslagene til batterifabrikken. Foto: Agder Energi

Grimstad får knalltøff kamp om batterifabrikken

Morrow Batteries har fått inn 19 konkrete tomteforslag til den kommende batterifabrikken. Grimstad er én av dem.

Det kommer fram i en pressemelding.

– Vi har blitt møtt med en helt utrolig entusiasme og interesse fra hele regionen, noe antall innkomne forslag også viser. Det at vi har fått tilsendt 19 konkrete forslag til lokalisering av batterifabrikken viser hvilke muligheter og vilje som finnes i regionen, sier Terje Andersen, administrerende direktør i Morrow Batteries i pressemeldingen.

Det var tidligere i vår, i mai, at det ble kjent at Agder Energi sammen med investor Bjørn Rune Gjelsten og hans selskap Noah AS og miljøorganisasjonen Bellona hadde startet selskapet Morrow Batteries. Sammen skal de lage en helt ny batterifabrikk med en investering på rundt fem milliarder kroner, og som kan gi opptil 2.000 arbeidsplasser.

Fristen for søkere var 1. september, og nå er altså forslagene offentliggjort.

Grimstad kommune har i lengre tid jobbet med prosessen.

Les også
– Derfor er Grimstad det beste stedet for den nye batterifabrikken

Overfor Adressa har kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs uttalt at han har tro på at Grimstad har gode muligheter til å få batterifabrikken til kommunen.

– Jo mer vi har jobbet med dette prosjektet og med å ferdigstille svaret på kravspesifikasjonene for grimstadregionen, jo større tro har vi fått på prosjektet. Det er fordi vi ser at Grimstad og Omre kommer høyt opp på mange av de kriteriene som Morrow Batteries etterspør. Vi håper derfor at vi kommer i en posisjon hvor vi blir en av de kommunene som går videre til en finalerunde.

Selskapet Morrow Batteries er nå i full gang med å gå gjennom forslagene, og forventer å presentere hvilke tilbydere som er valgt ut for videre dialog og forhandlinger i begynnelsen av oktober.

Etter planen skal styret i Morrow bestemme seg for valg av tomt innen utgangen av året.