Pris: Daglig leder Morten Sten Jacobsen (t.v.) og styreleder Dag Frode Jacobsen i Grimstad tømrerservice mottok prisen for Årets nykommer i Byggmann-kjeden. Foto: Privat

Gikk fra to mann til 15 ansatte på kort tid. Nå får tømrerfirmaet pris

På få år har Grimstad tømrerservice økt både omsetning og antall ansatte betraktelig. Nylig ble de kåret til Årets nykommer i Byggmann-kjeden.

Dag Frode Svendsen startet firmaet i 2014, og hadde da med seg en lærling. Slik drev han i noen år uten de store endringene. I 2018 tok han kontakt med Morten Sten Jacobsen, som da jobbet på Optimera på Bergemoen, for å høre om han var interessert i å gå inn i firmaet. Det var han. Jacobsen ble daglig leder og kjøpte seg inn i firmaet, slik at han og Svendsen nå eier halvparten hver. De neste to årene skjedde det mye, med stadig flere oppdrag og flere ansatte i sving.

– Det har økt på, og vi har ansatt en del. Du kan si det har vært en bratt utvikling. Vi har gått fra å være et lite tomannsfirma til å være 15 ansatte, forteller Jacobsen.

Fra 2018 til 2019 økte omsetningen fra 6,5 til drøyt 18 millioner kroner. Driftsresultatet endte i 2019 på 381.000 kroner i pluss, mens årsresultatet ble 287.000 kroner.

Vant pris

Grimstad tømrerservice er nå en del av Byggmann-kjeden, og firmaet ble godt lagt merke til i sitt første år. Denne uken kunne nemlig Jacobsen og Svendsen reise til Byggmanns hovedkvarter på Vigra utenfor Ålesund for å motta kjedens nykommerpris.

«Prisen for Årets Nykommer går i år til et medlem som utfører solid håndverk, og har fokus på gode resultater og fornøyde kunder», heter det blant annet i juryens begrunnelse.

– Det var veldig gøy å få en slik pris, sier Jacobsen.

Får mye arbeid

Den daglige lederen forteller om en hyggelig utvikling for firmaet de siste årene.

– Både jeg og Dag Frode har våre kontaktnett. Det er med og hjelper på ordreinngangen, så det er en positiv ting. Og vi er opptatt av å være et firma som leverer og gjør jobben ordentlig, sier han.

– Hovedsakelig har vi vært på rehabilitering av bygg, og så er det en del nye hus i løpet av året. Det er gjerne kunder som har tomt de vil bygge på. Det vi vil begynne med etter hvert er egne prosjekter, sier Jacobsen.

Her tror han tilhørigheten i Byggmann-kjeden vil komme godt med, ettersom kjeden har en huskatalog firmaet kan bruke, samt kompetanse på hustegning og andre nyttige områder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tok av i koronatiden

Koronakrisen traff næringslivet over hele landet i mars, og mange var nervøse for fremtiden.

– Hvordan var dette for dere?

– Vi var veldig spent da det slo til, på hvordan det skulle være. Det stoppet litt på noen jobber, men etter det har det tatt helt av den andre veien. Folk har kanskje hatt mulighet til å gjøre noe hjemme enn å bruke pengene i Syden, sier Jacobsen.

Han forteller at firmaet jobber på en spesiell måte for å være minst mulig sårbare for smitte.

– Vi er litt nervøse for det, men vi jobber i lag, så vi ikke trenger å gå ut i karantene hvis noen skulle få det. Det ville vært litt krise, sier han.

– Hvordan er ordretilgangen i tiden fremover?

– Vi har veldig bra frem til sommeren igjen, og jobber og regner på mye vi håper å få til etter hvert. Vi har nok til alle fremover, men heldigvis er det slik at vi også kan skyve og flytte på ting, så vi har også mulighet til å få inn flere oppdrag fremover.

Jacobsen er også leder i Grimstad håndverk- og industriforening, og snakker derfor mye med andre i den lokale håndverksbransjen i Grimstad. Han har inntrykk av at bransjen totalt sett har klart seg bra gjennom koronatiden.

– Det virker veldig positivt i markedet for alle sammen, egentlig, så det er bra.