annonse

Forvandling i Liaveien

: Hobbyprosjekt. Liv Austad er bitt av interiørbasillen. I vår bestemte hun seg for å pusse opp barndomshjemmet på Fevik, før det ble lagt ut for salg. Austad understreker at hun ikke er en profesjonell interiørkonsulent, og at lidenskapen for innredning er en ren hobby. – Dette er inngrep den vanlige dama og mannen i gata kan ta, sier hun. Her avbildet i husets stue, som nå er innredet med et lyst og lett møblement. (Foto: )

Interiør-entusiasten Liv Austad har de siste fem månedene arbeidet for å gjøre foreldrenes hus på Fevik klart for salg. Hobby-dekorøren deler gjerne tips og råd med andre som skal ut på boligmarkedet.

  • Christina Cantero Christina.cantero@gat.no

Grimstadkvinnen har lenge vært interessert i interiør og design i hjemmet. Hun har tidligere vært engasjert i prosjekter i hennes egne hjem, men nå er det foreldrenes hus på Fevik som står i fokus.

– Huset var et typisk bestemorhus, med en del tunge farger som hadde gjort det vanskelig å få full pris fra kjøpere i dagens marked.

Derfor bestemte Austad seg for å starte et eget interiørprosjekt i eneboligen.

– Jeg ville skape noe som andre kan identifisere seg med, og presentere et bredt utvalg av rommuligheter og ulike typer design, sier Austad, og understreker at lidenskapen for interiør kun er en hobby.

– Jeg er ikke profesjonell, men jeg synes det er veldig gøy å finne nye romløsninger, og bringe fram det beste av huset ved hjelp av rene overflater og lyse farger.

Hun tilføyer at hun henter inspirasjon fra blader og blogger.

– Jeg vil selge en livsstil. Det handler om å lage hjemmet koselig og innbydende for folk som kommer på visning, tilføyer hun.

Spennende prosjekt

Austad sier det er spennende å starte opp med nye interiørprosjekter.

– Mange klarer ikke å se mulighetene som finnes i huset de skal selge, men jeg synes nettopp dette er veldig gøy og spennende.

– Det å gjøre huset klart for visning er en investering i prisen. Hvis man gjør det riktig kan det være med på å løfte interessen, og selge huset til en bedre pris.

Austad sier et lyst og luftig interiør kan være med på å fange interessen fra potensielle kjøpere fra flere generasjoner.

– Jeg tror det er lettere å få solgt huset og oppnå prisantydning når det er lyst, rent og pent.

Foreldrenes tidligere hjem

Eneboligen i Liaveien på Fevik har en eiendom på nesten to mål, og har en attraktiv beliggenhet, sier Austad. Derfor mener hun det er viktig å gi huset et kosmetisk løft, og oppgradere rommene med moderne interiør.

– Jeg har brukt mye tid på å male. Jeg har også gjort mange enkle inngrep for å skape et mer innbydende og moderne hjem for flere generasjoner.

Interiør-entusiasten forklarer at kjøkkenet er et godt eksempel på nettopp dette.

– Skapdørene på kjøkkenet var i eik, men nå har jeg malt de hvite. Det ga rommet et utrolig løft. Nå ser det lyst og luftig ut.

– Kjøkkenet hadde en stil som tilhørte en eldre generasjon, ettersom det sist hadde ble pusset opp i 1978. Nå er det mer innbydende for yngre kjøpere.

Viktig å planlegge

Austad understreker at det er viktig å planlegge ordentlig før man begir seg ut på et oppløftings-prosjekt, uansett hva slags inngrep man bestemmer seg for.

– Husk å planlegge grundig og ikke ta på seg for mye på en gang. Unngå ikke ta på deg for mye. Det er gjerne sånn når man først starter, at det baller seg på med nye ideer og prosjekter. Det ene tar det andre.

Austad mener derfor du må være ærlig med seg selv og sette realistiske mål.

– Ta et rom av gangen, og se hva du får tid til, tipser hun.

Enkle inngrep

Hobbypådriveren sier det er mange ulike måter å utføre et oppløftings-prosjekt på.

– Det trenger ikke ta flere måneder.
Hun sier det kan være så enkelt som å fjerne forstyrrende farger i rommet, male små overflater eller å sette fram en blomsterbukett. – Det skal ikke alltid så mye til. Det viktigste er å få folk til å føle seg velkomne, og gi huset en varmende og innbydende følelse, sier hun.

– Et annet veldig enkelt, og viktig, inngrep er å legge tepper og pynteputer på senger før visning. Det ser så mye bedre ut, enn å vise fram soverom hvor andre kan se private puter og dyner, mener Austad.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse