Folkemøtet: Det var en del folk som møtte og viste sitt engasjement for Torskeholmen, men korona-situasjonen gjorde nok at det ikke ble flere i Catilina enn de som kom.

Folkemøtet om Torskeholmen er i gang: Følg med på direktesending her nå

Folkemøtet om Torskeholmen og utbygging er i gang. Følg med på direktesendingen her.

Nestleder i Grimstad Eiendomsutvikling (GEU), Lars Ingeberg, startet med å holde en kort innledning. Deretter orienterte styremedlem i GEU, Jan Willy Føreland.

Folkemøtet kan du se direkte her på Adressa fra i kveld klokken 18

Eller du kan se sendingen i vinduet nedenfor.

Direktesendingen kan du også se på hjemmesiden til kommunen.

Adressa oppdaterer saken.

Nå snakker Erling Ekerholt Sæveraas fra Asplan Viak om Torskeholmen-prosjektet. Han er sivilarkitekt og jobber som byplanlegger.

Du kan også følge med på Adressas Facebook-side der det er mulig å stille spørsmål under saken om folkemøtet. Arrangørene i kulturhuset vil ta opp spørsmålene og svare på dem underveis i folkemøtet. Det opplyser Jan Willy Føreland, styremedlem i Grimstad eiendomsutvikling.

Det blir innledning ved Lars Ingeberg i GEU. Deretter skal Jan Willy Føreland presentere Grimstad eiendomsutvikling. Enhetsleder og plansjef i Grimstad kommune, Hans Tveitereid, skal fortelle om prosessen, mens byplanlegger og sivilarkitekt Erling Ekerholt Sæveraas fra Asplan Viak skal presentere prosjektet.

Verdensrekord

Plansjef/enhetsleder Hans Tveitereid i Grimstad kommuen snakket om prosessen rundt Torskeholmen sett fra kommunens perspektiv. Han sier at saken har skapt et stort engasjement. Han viste til at 3.500 har svart på spørreundersøkelsen.

– Det er verdensrekord i en slik sammenheng. Engasjement er aldri feil, uttalte Tveitereid.

- Dette er vel den mest spennende planprosessen kommunen har på gang for tiden. Kommuneplanen fastsetter nåværende og framtidig arealbruk i hele kommunen. For Torskeholmens del inngår den som en del av sentrumsområdet, og området er avsatt til tjenesteyting og næring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Reguleringsplaner gjelder til de blir opphevet, endret eller erstattet av nye planer. Kommunen er planmyndighet og kommunestyret vedtar alle reguleringsplaner.

- Planen om folkemøter og informasjonsmøter er satt litt på is ettersom det ble korona-pandemi, som gjorde at vi endte opp med spørreundersøkelsen. Der vi fikk over 3.500 innspill. Det er garantert verdensrekord.

Folkemøtet: Utviklingen av Torskeholmen er temaet for folkemøtet, som også blir sendt direkte digitalt. Foto: Peer Andreassen

Asplan Viak

Erling Ekerholt Sæveraas fra Asplan Viak snakket om Torskeholmen-prosjektet. Han er sivilarkitekt og jobber som byplanlegger.

Han presenterte også resultatet av spørreunderøskelsen. Den viste en tydelig forskjell mellom unge og eldre, men felles for de fleste er at de ønsker at noe bør skje med Torskeholmen.

Se egen saken om debatten her

– Overholder koronareglene

Arrangørene avlyser ikke det planlagte folkemøtet i Catilina i kulturhuset torsdag kveld.

Det opplyser Lars Ingeberg, nestleder i Grimstad eiendomsutvikling (GEU), til Adressa kort tid før det braker løs i Catilina.

- Går folkemøtet som planlagt til tross for korona?

– Vi holder oss innenfor regelverket. Kommuneoverlegen har gitt grønt lys til dette. Det er ikke noe problem med tanke på koronatiltakene, heller ikke de nye som kom i dag, presiserer Ingeberg.

Han tilføyer at mange nok vil sitte hjemme og følge med på direktsendingen på Adressas nettavis og Facebook-side, samt kommunens hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingeberg mener det ikke er noe grunn til å utsette møtet.

Få fremmøtte: Dette bildet er tatt rett før folkemøtet startet. Det viser at det er god plass mellom de fremmøtte. Mange velger nok å følge møtet hjemmefra via direktesendingen på grunn av mulig smittefare. Foto: Peer Andreassen

Begynner klokken 18

Om kort tid starter folkemøtet om Torskeholmen og utbyggingsforslagene.

Folkemøtet kan du se direkte her på Adressa fra i kveld klokken 18

Eller du kan se sendingen i vinduet nedenfor.

Direktesendingen kan du også se på hjemmesiden til kommunen.

Du kan også følge med på Adressas Facebook-side der det er mulig å stille spørsmål under saken om folkemøtet. Arrangørene i kulturhuset vil ta opp spørsmålene og svare på dem underveis i folkemøtet. Det opplyser Jan Willy Føreland, styremedlem i Grimstad eiendomsutvikling.

Straks klart: Det er satt av plass for inntil 200 publikummere, men arrangørene er veldig usikre på hvor mange som kommer. Fra venstre: Simon Tallaksen som jobber med teknisk gjennomføring, Lars Ingeberg og Jan Willy Føreland. De to sistnevnte i Grimstad eiendomsutvikling (GEU). Foto: Peer Andreassen

Torskeholmen

Debatten om utbygging av Torskeholmen har rast siden GEU presenterte sine ulike forslag.

Nedenfor finner du linker til flere aktuelle saker:

Les også
Se tegningene: Slik kan Torskeholmen bli med et 34 meter høyt signalbygg
Les også
Enorm respons: – Har klart å engasjere de unge
Les også
Mener dette burde vært alternativ null for Torskeholmen
Les også
– Som å stille opp en flott flatskjerm ved siden av et gammelt svart-hvitt TV