INNE: To personer sitter i karantene i Grimstad grunnet Covid-19. Daglig kommer det folk for å teste seg ved teststasjonen utenfor brannvakta, Stasjonen ble ledet av Nina Nøss, Sølvi Normann Kalseth og Elisabeth Fjalsett da vi var innom. Foto: Anna Torp Kvasjord

Fem kommuner melder om ny koronasmitte

Antallet smittede med covid-19 økte både på landsbasis og i Agder i går.

Det var fram til midnatt natt til onsdag registrert 10 nye koronatilfeller i Agder. Dette melder Fædrelandsvennen. Natt til i går var det kun registrert tre smittede for Agders del, og 429 for landet totalt sett.

Ifølge tallene fra Fædrelandsvennen er det meldt om seks nye i Kristiansand, to i Lindesnes, en i Arendal, en i Kvinesdal og en person i Åmli. Åmli har dermed fått sitt første smittetilfelle siden 11. mars.

Samtidig som det er registrert ti nye smittede siste døgnet, er et smittetilfelle tatt bort. Sannsynligvis kommer det av en negativ andreprøve.

COVID-19: Koronavaksinen Comirnaty fra BioNTech/Pfizer er den som ble vaksinert med først. Per mandag hadde 84 i Grimstad fått dose fra medikamentglasset. Foto: Baard Larsen

De smittede fordeler seg slik på alder og kjønn:

Ei jente mellom ti og 19 år

En kvinne i 20-årene

En kvinne i 30-årene

Gutt mellom 10 og 19 år

To menn i 30-årene

En mann i 50-årene

Artikkelen fortsetter under annonsen.

To menn i 60-årene.

Det siste døgnet er det registrert 712 koronasmittede i Norge. Det er 283 flere enn dagen før, men 227 færre enn samme dag i forrige uke.

Tallene er hentet fra meldesystemet for smittsomme sykdommer, MSIS. Her står det også at smittetallet for Grimstad så langt i år, er fem personer.

For Grimstads del var den siste smittede med bosted i kommunen 9. januar. Totalt har 45 personer med bostedsadresse i Grimstad fått påvist covid-19. Så langt er for øvrig 84 personer blitt vaksinert mot virussykdommen.

– Siste smittede i Grimstad er overført annen kommune, og går derfor ikke inn i vår statistikk, lyder en tilbakemelding fra kommunikasjonssjef Petter Toldnes i Grimstad kommune.