Hedersprisen: Tommy Runar fikk hedersprisen av ordfører Beate Skretting (H). Foto: Grimstad kommune

Får pris for innsatsen med gatelaget

Tommy Runar hedres for en jobb som hjelper flere med å holde seg rusfrie.

Søndag holdt kommunen digital nyttårsmottakelse, og her ble flere priser delt ut. Hedersprisen ble tildelt Tommy Runar, som trener Jervs gatelag.

Hedersprisen deles ut til noen som har utmerket seg i løpet av året og har bidratt til å sette Grimstad på kartet.

– Tommy Runar er en klippe for spillerne gjennom sin rolle som trener, sa ordfører Beate Skretting (H) blant annet da hun delte ut prisen.

Hun understreket hvor mye Runars innsats har betydd for enkeltmennesker på gatelaget.

– Dersom ikke Tommy Runar hadde strukket ut en hånd da jeg var på mitt desperate, hadde jeg neppe vært i live i dag, har Stian Fredriksen tidligere uttalt.

Runar var på sin side svært takknemlig.

– Tusen takk for prisen. Jeg må få rette en takk til Fotballstiftelsen, som har startet disse gatelagene rundt i Norge. Takk til Jerv, som har valgt å bli en del av dette og ta gatelaget inn i vårt system, og så må jeg også takke noen herlige personer i Grimstad kommune som er med og bidrar, og takk til Karin Haugnes og Rasteplassen som gir oss deilig mat og drikke etter trening en dag i uka. Jeg vil også takke spillerne på laget, dere er en herlig gjeng, sa han.

Pris: Ordfører Beate Skretting (H) delte ut frivillighetsprisen til Karin Haugnes (t.h.) på Rasteplassen. Foto: Grimstad kommune

Pris til Haugnes

Karin Haugnes på Rasteplassen, som sørger for mat til mange trengende, fikk frivillighetsprisen.

– Jeg er veldig glad for å få den, men jeg er veldig ydmyk, for det er så mange som gjør så mye. Vi samarbeider med mange lag og foreninger, og det er mange frivillige. Sammen kan vi få bedre resultater. Vi har blant annet gatelaget, som er en veldig god samarbeidspartner, og mange andre frivillige og i kommunen som er med og hjelper. Jeg føler meg veldig privilegert som kan holde på med dette her. Det er det beste jeg kan tenke meg sammen med mange fine folk. Jeg føler meg veldig heldig, sa Haugnes.

To kulturpriser

Stein Gjulem (KrF) leder kultur- og miljøutvalget, og han delte ut to kulturpriser til henholdsvis Trond Audun Berg og Kjetil Røyset Jørgensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kjetil og Trond Audun har markert seg for Grimstad på ulike måter. Trond Audun har i særlig grad dokumentert og belyst lokalhistorien, Kjetil har hatt særlig fokus på å skape ny lokalhistorie, sa Gjulem.

Prisvinnerne mottok begge en sjekk på 15.000 kroner og et kunstverk.

– Som redaktør har du alltid et ønske om at det du skriver skal bli lest, og helst kommentert og diskutert. Om det ikke alltid fører til forandring, er det alltid et ønske om å gi leseren økt forståelse og kunnskap. Jeg håper artiklene har gitt større forståelse og nærhet til byen vi bor i, sa Berg om sine lokalhistoriske artikler.

– Lokalhistorien, og nå tar jeg frem klisjeene, skaper identitet og trygghet, og forklarer oss hvorfor, hvordan og hvem vi er. Den plasserer oss i en sammenheng i et større fellesskap. Når vignetten til serien min er kalt «Byen og bygningene», er det ikke egentlig bygningene det handler om, men menneskene i og omkring. Bygningene, de vi bygger og de vi river, og i Grimstad har vi revet mange flotte, forteller noe om hva vi tprioriterer, hva slags liv og livskvalitet vi tilstreber. Hus er som mennesker, de har en historie å fortelle. Den er både lykkelig og ulykkelig, sa han videre.

Berg understreket også hvor viktig en kulturpris kan være, og takket for at kommunen har fortsatt tradisjonen med å dele ut denne.

– Kulturpris betyr at det settes på kultur, og kultur betyr blant mye annet menneskelighet, samhørighet, innsikt og toleranse, kvaliteter som er viktigere enn noen gang å fremelske, så tusen takk for prisen.

Gav kunstverk i retur

Kjetil Røyset Jørgensen driver Apotekergaarden, og fikk kulturprisen for sitt engasjement for lokalt kulturliv gjennom mange år.

– Jeg er beæret, og vil takke Grimstad kommune for prisen. De stiller alltid opp når jeg stiller opp når jeg spør om ting og tang. De er alltid villige til å hjelpe når vi skal ha arrangementer. Denne prisen lagrer jeg dypt her inne, og takker alle i Grimstad og de som har nominert meg, og familie som alltid stiller opp og liker sirkus og kultur, sa han, og la en hånd på hjertet.

Jørgensen mottok som Berg en sjekk og et kunstverk, og svarte med å gi et kunstverk tilbake til kommunen.

– Livet er skjørt og kort, og vi må ha det moro underveis. I 2003 ble vi beskyldt av Grimstad Adressetidende om å ha bestukket kommunen med et kunstverk i en skjenkesak, men det stemte ikke. Nå kan vi svare med å gi et kunstverk tilbake til Grimstad kommune. Det kan Stein henge opp på toalettet, på turistkontoret eller et annet sted det passer, sa Jørgensen med et smil og overrakte Gjulem et stort maleri av alt Apotekergaarden driver med, malt av Anna Tromop.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Maleri: Kjetil Røyset Jørgensen (t.v.) gav kommunen og Stein Gjulem (KrF) et maleri i retur da han mottok kulturprisen. Foto: Skjermdump