Klare: Endelig har turistkontoret åpnet igjen, og Kristine Dreessen Johansen (t.v.), Anne Jensen og Ulrike Schenk gleder seg. Foto: Kjetil Karlsen

– Endelig har turistkontoret åpnet igjen

Etter å ha vært stengt for publikum siden 12. mars i år, har turistkontoret endelig åpnet igjen. Nå gjør de seg klare til å ta imot et mulig storinnrykk av turister i sommer.

– Det var deilig å endelig kunne åpne dørene igjen i går etter å ha vært stengt så lenge.

Dette sier reiselivskonsulent Ulrike Schenk på Grimstad turistkontor til Adressa onsdag. Dagen før fikk nemlig hun og de to andre ved kontoret, turistsjef Anne Jensen og reiselivskonsulent Kristine Dreessen Johansen, åpne dørene igjen for publikum etter å ha vært stengt siden 12. mars. I likhet med resten av samfunnet måtte de nemlig stenge dørene da regjeringen beordret full nedstengning av samfunnet for å bekjempe korona-pandemien. Men selv om de har vært fysisk stengt, har de likevel vært på jobb og svart på en lang rekke telefoner og e-poster. Og dem har det vært mange av i denne tiden.

– Men det var gøy å åpne dørene igjen i går selv om vi ikke helt vet hvordan det kommer til å bli fremover, sier Schenk.

Fått en del ekstraarbeid

For selv om de nå kan ønske turister og andre innenfor dørene igjen på turistkontoret, har de likevel fått en del ekstraarbeid å følge opp. De har fått sin egen smitteplan som de må følge opp, og de har bare lov til å ha fem publikummere inne på kontoret på en gang. Når de begynner å leie ut syklene og båtene igjen må de også være nøye med å holde disse rene mellom hver gjest som bruker dem. Men de er klare til å gjøre disse ekstra tiltakene og tror det skal gå bra.

De har også flere ting på programmet som de vil vise fram for turistene som kommer til Grimstad i sommer. Det blir blant annet bysleng med en guide hver torsdag i hele juli. Det blir også guidede omvisninger i sentrum som vil handle om Grimstad, blant annet om Ibsen og Hamsun. To av byens museer vil også åpne igjen, Sjøfartsmuseet i Hasseldalen og Norsk Hagebruksmuseum på Dømmesmoen.

– På Sjøfartsmuseet vil det bli en ny utstilling om krigsseilerne i Aust-Agder pluss at på Hagebruksmuseet vil det også bli satt opp noen boder der lokale leverandører vil vise fram varene sine, forteller Anne Jensen.

– Men Ibsenmuseet vil ikke kunne holde åpent i sommer. På grunn av enmeters regelen og det at det er så trangt inne i Ibsen-museet, kan ikke de holde åpent i sommer, sier Kristin Dreessen Johansen.

Vil gå: Badebåden vil gå også i sommer. Foto: Arkivfoto

Fått en spesiell, eksotisk nyhet

Badebåden vil også kjøre igjen i sommer, pluss at det blir båtturer med Østerøy til Valøyene, som jo ligger i Raet nasjonalpark.

– Der går vi i land og går opp til Hesnesmerket. Dette skjer hver tirsdag og lørdag, forteller hun.

I tillegg vil det også bli skjærgårdsturer med Solrik og det blir også en tur ut på sankthansaften med denne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I år har de også fått på plass en helt spesiell, og eksotisk nyhet.

– På Tjore vil det nemlig bli mulig å kunne gå tur med alpakkaer. Man leier dem da i bånd som man går på tur med en hund og går på tur i skogen, forteller Dreessen Johansen.

Travelt: De ansatte på turistkontoret har allerede fått mange telefoner og e-poster med spørsmål om årets sommer. Foto: Kjetil Karlsen

Forventer mange turister

– Nå er det ikke tillatt å reise til utlandet på ferie i sommer for nordmenn før mot slutten av sommeren, og det blir derfor norgesferie på nordmenn i år. Sørlandet er også utpekt som et høyaktuelt sted å reise for mange nordmenn. Hvilke forventninger har dere til årets sommer?

– Vi får positive signaler fra mange ulike bedrifter og tror nok at det vil komme en del til Sørlandet i sommer, sier hun.

– TV-sendingene fra Moysand i fjor og matprogrammet nå i vår har nok også gjort at mange vil komme til Sørlandet og Grimstad. Jeg tror nok også at mange vil bruke dette som en base og reise rundt til andre kommuner og steder på Sørlandet. Vi merker et godt trøkk på både telefon og e-post med spørsmål om Grimstad, sier Anne Jensen.

– Det er helt tydelig at Grimstad er populært, sier Schenk.

De forteller også at det er mange som spør om muligheter for å leie boliger og leiligheter, og at flere lokale har sagt at de vurderer å flytte inn en periode hos foreldrene sine for å leie ut husene sine selv.

– Hvor mange turister forventer dere kan komme til Grimstad i løpet av denne sommeren?

– Det er vanskelig å si, men jeg tror nok det blir mange som vil komme ned hit. Folk er opptatt av aktivitet og ferie, sier Schenk.

– Og det reiser jo mange til Sørlandet vanligvis, og i år vil sikkert også mange av dem som vanligvis reiser til Syden reise til Sørlandet i stedet for, sier Dreessen Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Er det riktig å si at dere venter storinnrykk?

– Ja, vi tror nok at det vil bli mange folk her i sommer, sier hun.

Selv er de tre damene klare til å ta imot dem som kommer.

Storinnrykk: Ulrike Schenk (t.v.), Anne Jensen og Kristine Dreessen Johansen tror det kan bli storinnrykk i Grimstad i sommer, og er klare til å ta imot. Foto: Kjetil Karlsen