Stopp: Det blir ny nattestenging av E18 til og med fredag morgen. Foto: Baard Larsen

E18 stenges på nettene fremover – dette er årsaken

Statens vegvesen opplyser om at E18 blir nattestengt også denne uken. Nok en gang fra Øygårdsdalen, men kun fram til Rannekleiv.

– Vegarbeid, vegen er stengt, gyldig mellom 21.00 og 6.00 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra 02.05.2022 til 06.05.2022. Merk at sluttiden er usikker og kan endres. Omkjøring er skiltet, står det på Statens vegvesens veitrafikkinformasjon på 175.no

– Det er planlagt asfaltering av E18 fra klokken 21 til 6 neste dag mandag. Dette gjelder mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, slik at veien da blir åpnet igjen og etter planen er ferdig asfaltert fredag morgen, forteller Stig Olav Ramse, leder for drift og vedlikehold sør ved Statens vegvesen.

Forrige uke var E18 stengt grunnet hovedinspeksjon av tunnelene, tekniske arbeider samt vannfresing av merking langs veibanen. Også en del andre utbedringsarbeider ble gjennomført.

– Asfalteringen skal skje mellom Øygårdsdalen og Spedalen, samt tilføringsrampene av og på E18 mellom Øygårdsdalen og Grimstadporten. Noe arbeider er allerede gjort her, legger han til.

Mellom Grimstadporten og Rannekleiv ble det asfaltert i fjor, så planen er at det ikke skal asfalteres her igjen før neste år. Men ifølge Ramse skal det på hele den stengte strekningen gjøres noen utbedringer av sideterrenget og veiskuldre.

– Etter at alt er asfaltert må det merkes opp på nytt. Når denne uken er over, er jeg ikke kjent med at det er planlagt noen stengning av E18 gjennom Grimstad i tiden fremover, oppsummerer Stig Olav Ramse i Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vestfra blir det avkjøring i Øygårdsdalen og omkjøring via fv. 420 gjennom Grimstad sentrum, over Biesletta og via Vikkilen. Deretter fra Vik over gamle E18 forbi Rykene og ut på E18 igjen ved Rannekleiv. Østfra blir omkjøringsruten motsatt vei.