Kontroll: Vanligvis er det på E18 at UP har kontroller på natta. Men siden veien er stengt, tok patruljen turen over Rykene. Og fikk napp ved Lia. Her UP 228 på en annen kontroll. Foto: Baard Larsen

Dette skjedde egentlig i løpet av natten i Grimstad

Selv om det ifølge Twitter ikke har vært noe å melde fra Grimstad i løpet av natten, viser fasit noe helt annet.

– Har det virkelig ikke skjedd noe i Grimstad i natt? Her har jo ikke kommet noen meldinger om hendelser i Grimstad siden «tidenes morgen»?

– Vi har hatt en stille og rolig natt over hele Agder, men jeg skal dobbeltsjekke at det ikke har glippet noe, svarer operasjonsleder Tom Einar Gausdal ved Agder politidistrikts operasjonssentral klokken 6.59 fredag.

– Jeg finner kun ett oppdrag, som jeg ser er loggført klokken 1.20. Da har en bil fra Utrykningspolitiet stoppet en yngre mann i området Lia/Håbbestad. Bilfører har ikke gyldig førerkort, og blir anmeldt, forteller Gausdal.

Etter hva Adressa kjenner til, var det tidligere på natten kontroll på E18 utenfor Arendal. Hvor blant annet UP 228, som normalt sett er mer aktive i Vest-Agder, var med. Og som kjent var E18 gjennom Fevikmarka stengt. Av den grunn ble det mer trafikk over Rykene, selv om de forsøkte å lede trafikken over Fevik.

– Her var det nok litt tilfeldigheter inne i bildet, ja. Patruljen var på vei hjem, slik jeg har tolket det. Og så kommet over denne bilføreren i Lia-området. Ut over dette har vi ingen loggførte oppdrag i Grimstad i natt, avslutter operasjonsleder Tom Einar Gausdal.