Nasjonale regler: Ordfører Beate Skretting (H) og resten av formannskapet bestemte seg for at Grimstad kommune ikke trenger noen lokal korona-forskrift i tiden fremover. Nå skal vi følge de nasjonale tiltakene. Her er hun med kommuneoverlege Vegard Vige. Foto: Arkivfoto: Martin Haugen

Dette er koronareglene du må følge i Grimstad i påska

Grimstad kommunes egen koronaforskrift gikk ut torsdag.

Nå har formannskapet bestemt at fremover skal vi følge de nasjonale retningslinjene.

Egen forskrift

Som kjent innførte Grimstad kommune en egen forskrift i begynnelsen av mars, som følge av at det var mye smitte på Sørlandet i denne perioden, særlig i Kristiansand og i Arendal. Som følge av at kommunene blir betraktet som felles bo- og arbeidsmarked, og det var viktig å samkjøre retningslinjer om restriksjoner, ble strenge restriksjoner også innført her i Grimstad. Forskriften som ble laget den gang gikk ut torsdag, og nå gjelder altså de nasjonale reglene.

– Vi i kriseledelsen hadde møte onsdag, og der diskuterte vi hvordan vi skal gjøre det nå fremover. Vi mener at de nasjonale retningslinjene som kom på tirsdag er dekkende, og vi ser ikke noen grunn til at vi skal ha strengere regler her i Grimstad, sa ordfører Beate Skretting innledningsvis i møtet.

Smittestatus

Status i tall

Personer i isolasjon: 1

Personer i karantene: 8

Personer i innreisekarantene: 88

Påviste tilfeller siden mars 2020: 94

Antall døde: 0

Påbegynte vaksinerte: 2.339

Ferdig vaksinerte: 1.024

Antall registrerte for vaksine: 9.567

Siste smittetilfeller:

Onsdag 17.3.2021: Mann 20-29 år. Kjent smittevei.

Tirsdag 16.3.2021: Inkonklusiv test. Mer info følger.

Fredag 12.3.2021: Mann 49-49 år. Kjent smittevei.

Kilde: Grimstad kommune

Hun anbefalte derfor at kommunen følger situasjonen i regionen fortløpende, men at de nå kun følger de nasjonale anbefalingene og retningslinjene, til det eventuelt skulle bli behov for noe annet.

Det ble ingen store diskusjoner om saken. Dette var formannskapet med representantene Beate Skretting (H), Tore Stalleland (Sp), Håvard Røyseland (Ap), Lene Langemyr (Frp), Arnt Gunnar Tønnessen (V), Marit Grefstad (Ap) og Kjetil Glimsdal enige om.

Les også
Viges påskebudskap: – Det er leit, men det er det vi får

Torsdag ettermiddag var koronasituasjonen i Grimstad følgende: En person i isolasjon, 8 i karantene, og 88 i innreisekarantene.

På regjeringens nettside kan du lese om de nye nasjonale tiltakene, eller her.