Rapport: Enhetsleder kommunaltekniske tjenester, Lars Ole Hansen, syklet innom for å høre med politiet om hvordan tiltakene i Frivoldveien fungerte. Foto: Baard Larsen

– Det har blitt en del bedre her

Onsdag morgen var det kontroll på begge sider av Jappa skole. Politiet hadde her Aksjon Trygg Skolevei-aksjon. Med egentlig oppløftende resultat.

Rett før klokken 8 onsdag morgen ble tre polititjenestemenn og en politistudent dirigert ut på Aksjon Trygg Skolevei av politistasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon.

Les også
Tiltalt for å ha kjørt bil i ruset tilstand ved barneskole
Les også
– Nå må alle være obs på nye kjøreregler på skoleveien

En mann og bil ble stående ved Fladefjell andelsbarnehage, mot Jappa skole, mens de tre andre stod i Frivoldveien. Her ble trafikken inn mot Jappa skole sjekket. Og noe ble det til slutt.

Sjekk: Politimannskapene sjekket blant annet for førerkort hos dem som ble stoppet på vei inn mot Jappa skole. Her var alt i orden hos begge to. Foto: Baard Larsen

Ikke førerkort

– Jeg kan bekrefte at det ble tatt en mann for kjøring uten gyldig førerkort, i forbindelse med kontrollen, svarer operasjonsleder Eyvind Formo ved Agder politidistrikts operasjonssentral.

Les også
Politiet måtte avbryte feilfri kontroll ved Jappa skole

En mann ble stående lenge med politiet, og kommunikasjonen gikk på norsk, engelsk og tegnspråk. Det skal etter hva Adressa erfarer, være at mannen kjørte uten å kunne vise til gyldig, norsk førerkort, som er årsaken til reaksjonen.

Kontroll: Politimannen ved Fladefjell barnehage sjekket sikring av barn i bil, blant annet. Også de som skulle til skolen ble sjekket. Intet å bemerke fra Fladefjell. Foto: Baard Larsen

– Det ble kontrollert 24 kjøretøy i Frivoldveien. Hvor mange som eventuelt ble kontrollert på Fladefjell, har jeg ikke fått noe tall på. Etter hva jeg ser, er det bare loggført at det var politikontroll i Frivoldveien ved Jappa skole, oppsummerer Formo.

Les også
Gjennomførte kontroll ved skole og barnehage

Veldig bra

Ved Fladefjell andelsbarnehage kunne politimannen på stede fortelle om flere kontrollerte. Og ingen reaksjoner for mangelfull sikring av barn i bil, eller at førerkort og annen dokumentasjon ikke var i orden. For det var sikring av barn i bil, som var hovedfokuset onsdag morgen.

Virker: Fra skolebussjåføren fikk politiet høre at det er blitt mindre trafikale problemer ved rundkjøringen og busslommen. Foto: Baard Larsen

Enhetsleder kommunaltekniske tjenester, Lars Ole Hansen fra Grimstad kommune, syklet innom. Og fikk høre fra politiet at dropsonen var blitt jevnlig brukt. Men at det fortsatt var noen som kjørte helt inn. Hansen sier de skal se på flere trafikktiltak.

Les også
Her mener hun trafikantene må passe ekstra på

En sjåfør på skolebussen til Agder Kollektivtrafikk opplyste til politiet at det nå var greit å komme til busstoppet i bunnen av bakken opp til Jappa skole. Samt at det var noen biler ved rundkjøringen, men færre en før endringene.

Les også
– Det er ikke ideelt for skolebarna

– Det har blitt en del bedre her, var konklusjonen til så vel politiet som skolebussjåføren.

Les også
Frykter alvorlig ulykke ved Jappa skole