annonse

– Det er gøy å forske på noe som tidligere ble ansett som umulig å dyrke her i landet

Engasjert
Engasjert: Ingunn Vågen forsker på grønnsakssoya ved Nibio i Landvik. Hun har forsket på ulike kålvekster, løk og belgvekster blant annet. Hun synes det er kjempespennende å se hvordan soyabønnene takler norsk klima. (Foto: )
Innbydende
Innbydende: I tillegg til å tåle norsk vær, må bønnene se innbydende ut og smake godt. (Foto: )
Sorterer
Sorterer: Kolleger og ingeniører Ove Hetland og Eli Unn Dahl hjelper til med å høste, sortere og registrere. (Foto: )
Knoller
Knoller: På røttene sitter det små knoller, og i dem bor det en bakterie som omdanner nitrogen fra lufta til naturlig gjødsel. (Foto: )
Nibio Landvik

+ På Nibio i Landvik finner de ut om vi kan dyrke grønne soyabønner i Norge i fremtiden.

  • Camilla Hovstø
annonse