Skjærgård: På toppen er det flott utsikt over skjærgården. Det er også god plass til lek og moro. Foto: Grimstad kommune

Dagens turtips: Turen byr på spesiell utsikt og gøyale klatretrær

Trenger du et lite tips til hvor dagens påskeutflukt skal gå? Turen til Veråsheia belønner de som går med flott utsikt over innland og skjærgård i Grimstad.

Turen over Veråsheia tar utgangspunkt på Fjære barneskole. Her er det greit å parkere. Skolen ligger cirka tre kilometer øst for Grimstad sentrum. Kommer du med bil følger du E18 østover og tar avkjørsel mot Fevik/Vik. Etter rundkjøringen får du skoleområdet på venstre side. Ta til venstre ved Joker-butikken og til venstre igjen. Parkering på høyre side.

For de aller minste er det mulig å ta turen opp og ned fra toppen fra Moysandveien. Her er det en liten lomme til parkering, men det er bare plass til noen få biler. Det er også mulig å sykle hit.

Les også
Dagens turtips: Byr på utfordrende terreng, men en upåklagelig utsikt

Sti

Runden fra Vik over Veråsheia er forholdsvis lettgått, men har noen partier som er mer ulendte og krever at man har godt fottøy. For de aller minste er det altså et kortere tur-alternativ fra Moysandveien.

Turen går hovedsakelig på sti og er dermed ikke egnet for barnevogner, rullestoler og sykler, men det er mange alternative asfalterte og gruslagte veier i området som passer til dette.

Flott: Det er flott på Veråsheia både morgen og kveld. Foto: Grimstad kommune

Følg Bringsværmoen til du kommer til fotgjengerovergangen og kryss veien. Følg boliggata rett fram til den deler seg, her tar du til høyre, krysser FV420 og tar inn til Vikheia, boligfeltet på andre siden av fylkesveien.

Ta andre vei til venstre og hold høyre når veien deler seg, langs fotballbanen. I enden av veien fortsetter du på stien ned i skogen, tar til venstre når du treffer en langsgående sti og ta av opp til høyre igjen i neste stikryss. Stien er delvis merket og er stort sett grei å følge. Følg stien bratt oppover, gjennom en liten steinrøys og videre gjennom skogen til du kommer til en hvit liten hytte. Platået bak hytta er toppen av Veråsheia.

Klatretrær

Veråsheia tilbyr en fantastisk utsikt over Grimstads skjærgård og innland. Platået er forholdsvis stort og her er mengder av flotte klatretrær. Spis gjerne litt niste her, mens du nyter utsikten. Nedstigning starter ved hytta.

Følg stien nedover til du kommer til veien og det alternative startpunktet. Her tar du til venstre og til venstre igjen i krysset og følger Moysandveien tilbake til FV420. Kryss veien og følg gang og sykkelveien tilbake til der du kom ut ved starten av turen.

Meter over havet: Cirka 100

Hva møter deg på toppen: Veråsheia gir vidt utsyn over kysten, Grimstad sentrum og oppland. Platået er fint å leke på.

Hva må man ta hensyn til: Det kan være glatt på svabergene dersom det er vått.

Lengde tur/retur: Cirka 4,5 kilometer

Tid: Cirka 1 time og 30 minutt

Ti på Topp er et tilrettelagt turtilbud som passer for alle, uansett alder, fysisk form eller turerfaring.

Alle kan delta i Ti på Topp. Du kan delta på et lag i bedriften din, som deltaker på et venne- og familielag, eller som individuell deltaker.

Ti turmål i Grimstad presenteres i tiden fremover mot oppstarten. Aktivitetsperioden varer fra 26. mars til 1. oktober 2021.

Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, egen app som viser hvor du er på ruta, og premiering er målet å motivere folk til å være mer aktive, og oppleve mer av nærområdet. Den største premien er likevel bedre fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i Agder i samarbeid med Grimstad kommune.

Informasjon om Ti på Topp og påmelding finner du på nettsiden: www.grimstad.tipåtopp.no

Korona:

Smittefaren ute i naturen er svært liten. Assisterende Helsedirektør Espen Rostrup Nakstad påpeker at slik situasjonen er nå er det mye bedre å treffe folk utendørs enn innendørs. Han oppfordrer folk til å gå tur utendørs, også sammen med folk som ikke er din «nærkontakt». – Så lenge dere holder god avstand er det ingen smitterisiko forbundet med det, uttalte han til Aftenposten i slutten av januar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her er alle turene i årets Ti på Topp
Dyrevarden
Einerfjell
Ranvigkallen
Rossekniben
Fløyheia (hei til hei i sentrum)
Kollen
Veråsheia
Utsikten på Myråsen
Ribbås
Østerskogen