Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen.
Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen.

Dag Otto blir oberst i nytt TV-program

Dag Otto Lauritzen og hans medprogramleder Kristian Ødegård har samlet 14 kjendiser til en knallhard rekruttskole. Programmet har fått navnet Kompani Lauritzen

– I «Kompani Lauritzen» kaster Dag Otto Lauritzen 14 kjente personer ut på dypt vann i håp om at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til hele mennesker som lever ut sitt potensial. Makker Kristian Ødegård er selvfølgelig med for å ivareta HMS og sikre at alle overlever, skriver TV2 i en pressemelding.

Programmet er lagt til Setnesmoen militærleir på Åndalsnes i Møre og Romsdal, hvor 14 kjendiser i flere uker skal være med på en beinhard rekruttskole hvor de skal gjennom disiplin, beinharde øvelser og uforutsette prøvelser.

– Vi skal ikke lage soldater, men vi skal gjøre disse folkene til den beste versjonen av seg selv, sier «oberst» og programleder Dag Otto Lauritzen til kanalen.

Helt sjef

Med helt egenproduserte militæruniformer, beret og blankpussede støvler er det en brutal overgang fra dagliglivet for de 14 kjendisene som frivillig lar seg herje med av både programledere og proffe instruktører fra Heimevernet.

Ifølge TV2 handler programmet om viljestyrke, initiativ og utholdenhet for å takle livets harde realiteter på Lauritzens rekruttskole.

Denne gjengen skal delta i programmet.
Denne gjengen skal delta i programmet.

– Drømmen er å kunne vise folk at det å utfordre seg selv, komme seg utenfor komfortsonen, få mestringsfølelse og fysisk aktivitet er en viktig ting for alle. Jeg tror alle kommer til å vokse på det. Jeg håper folk vil se at det å slå av mobiltelefonen, PC og iPad – og komme seg ut i frisk luft, tøye grenser og lære seg disiplin. Det kan bli en fantastisk opplevelse, sier Dag Otto Lauritzen i pressemeldingen.

Ingenting umulig

De har lagt Dag Ottos prinsipp «Ingen ting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid» til grunn for programkonseptet som ifølge TV2 har vært planlagt over flere år.

– Deltakerne er langt utenfor sin egen komfortsone, men de gir likevel alt. Det er mange som har pushet massevis av grenser allerede og noen av det morsomste er at de finner seg i å gjøre helt meningsløse ting. Så står de der med skjelvende underleppe fordi de er redd for at de ikke har gjort det godt nok, humrer Lauritzen og Ødegård.

Først skal deltakerne gjennom en rekruttskole, der flere vil falle fra. Deretter må de komme seg gjennom en spesialutdanning. Til slutt vil kun fire rekrutter komme gjennom oberst Lauritzens nåløye. Disse skal få delta i det ultimate oppdraget med «Kompani Lauritzen». Den konkurransedrevne realityen på ti episoder får premiere på TV 2 våren 2020.

Deltakere

anna@gat.no

- Izabell (Benedicte Izabell Ekeland), artist

- Lise Karlsnes, artist

- Emil Solli-Tangen, operasanger

- Desta Marie Beeder, programleder

- Øyvind «Vinni» Sauvik, artist

- Abiel Tesfai programleder/DJ

- Henrik Thodesen, komiker,

- Marte Bratberg, radiovert

- Wanda Mashadi, tv-personlighet

- Vita Mashadi, tv-personlighet

- Raymond Kvisvik, tidligere fotballspiller

- Lasse «Lazz» Jensen, artist,

- Håvard Lilleheie programleder,

- Siri Kristiansen, radioprogramleder.