Lekeplass: Bygartner Rolf Inge Pettersen var på befaring på lekeplassen til Aleksandra Kondraciuk (i midten) og Demie Andrea Mirondo Bjørnshage (t.v.)

Bygartneren og Aleksandra har blitt enige

For to uker siden skrev Adressa om Aleksandra Kondraciuk (9) som kjempet for en bedre lekeplass i nærområdet sitt på Vik, men som ikke fikk svar fra kommunen om hvorfor det ikke har skjedd noe der på mange, mange år. Torsdag møtte hun bygartneren til befaring.

Det var i sommer at Aleksandra Kondraciuk på Vik samlet underskrifter fra barna i nabolaget, og sendte et brev til kommunen hvor hun spurte om hvorfor de ikke har oppgradert lekeplassen i området. Den har i flere år vært falleferdig, ødelagt og til dels farlig. Da hun ikke fikk svar fra kommunen kontaktet hun Adressa, som deretter tok kontakt med bygartneren og forhørte seg om hvorfor de ikke hadde gjort noe med lekeplassen, og hørte med dem hvorfor de ikke hadde svart Aleksandra og vennene hennes. Bygartner Rolf Inge Pettersen sa at de skulle ta kontakt med henne, og det har de nå gjort.

Viste frem: Demie Andrea og Aleksandra viste frem alle de ødelagte lekeapparatene.

Denne uken fikk hun svarbrev fra Rolf Inge Pettersen, som gjerne ville ta en liten befaring med Aleksandra og vennene hennes. Torsdag møttes de på lekeplassen som ligger rett bak Joker-butikken på Vik.

– Jeg ser at dere i alle fall trenger en ny sandkasse her, men hva mer ønsker dere? spurte bygartner Rolf Inge Pettersen.

Aleksandra og venninnen hennes Demie Andrea Mirondo Bjørnshage måtte tenke seg om litt, men så kom svaret.

Gjengrodd: Rolf Inge Pettersen fikk se på den svært gjengrodde sandkassa. Den var de enige om at må gjøres noe med.

– Vi ønsker oss en karusell, en dumpehuske og et klatrestativ her, som barn i alle aldre kan bruke, og så hadde det vært veldig kult om det var en bjelle på toppen av klatrestativet som man kunne ringe i når man var på toppen, svarer Aleksandra.

Bygartneren kunne love at noe i alle fall snart skal gjøres, og at i alle fall sandkassa skal bli oppgradert.

– Og så har vi noen lekeapparater liggende, blant annet et lekehus, så det må vi kunne få på plass her. Vi må sjekke grunnen i bakken her og litt og slik, sånn at vi sørger for at sikkerheten er ivaretatt. Og så er jo dette et sted som trenger en grill og flere benker, slik at dette kan bli et fint samlingssted for nabolaget, sier han.

– Vi er lei oss for at det ikke har blitt gjort noe her på lenge. Det er ofte slik at nye byggefelt får lekeplass, men når det trengs en oppgradering av lekeplassen etter 10–20 år, så er det ikke penger til det. Vi har ett begrenset mannskap i staben vår, mange andre oppgaver, og så har vi ikke mer penger å rutte med enn det politikerne bevilger til oss, og da er det ikke alltid vi får gjort slike ting som dette, selv om vi gjerne vil det, sa han til barna og noen av de voksne som hadde møtte opp på lekeplassen.

Bygartneren rådet nabolaget ellers til å danne en velforening, for på den måten kan det bli lettere for dem å få midler til å fikse blant annet lekeplassen i fremtiden.

– Det er mye lettere for kommunen å bevilge penger til velforeninger enn til privatpersoner som skal oppgradere en lekeplass i et nærområde som dette. Så det kan være lurt, sa han til de som var der. Det har aldri vært noe velforening i Vindveien og Gamle kirkevei før, her har privatpersoner stått på for å vedlikeholde lekeplassen så godt det har latt seg gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Her har vi selv klippet gresset, plukket søppel, strødd, fått på plass benker, søppelkasse og også noen lekeapparater. Vi er glade for at kommunen nå endelig ser ut til å ta grep de også, og så får vi vurdere om vi skal opprette en velforening, sier en av naboene til lekeplassen.

Enige: Aleksandra Kondraciuk og Rolf Inge Pettersen var enige om at her må noe gjøres, og det så fort som mulig.

Aleksandra er også glad.

– Det var fint å endelig få et svar fra kommunen, og vi gleder oss til å få ny lekeplass her snart, smiler den engasjerte niåringen.

Bygartneren er imponert over den unge jentas engasjement, og innrømmer at det er engasjement som ofte er nøkkelen til å få ting gjort, når Adressa spør om hva andre boligfelt i Grimstad må gjøre for å få oppgradert lekeplassen sin.

– Engasjement er selvsagt veldig viktig, og så handler det og om bruken. Vi bruker ikke penger på vedlikehold på lekeplasser som ikke blir brukt så mye, og slike ting går litt i bølgedaler ut ifra alderssammensetningen i ett område. Men ett tips til mange kan være å danne en velforening, for da er det som sagt lettere å få midler til vedlikehold. Og så har jeg tro på at en velforening og kommunen kan få til mye i fellesskap, avslutter han.