Hjalp til: Grimstad brann og redning hjalp til med noen av båtene som var sikret for dårlig i gjestehavna torsdag ettermiddag. Foto: Anna Torp Kvasjord

Brannvesenet måtte bistå i gjestehavna: – Folk må sjekke båtene sine nå

Grimstad brann og redning måtte torsdag ettermiddag hjelpe til å sikre flere båter i gjestehavna.

Rett over klokken to Twitret 110 Agder om at brannvesenet måtte bistå en båt i gjestehavna. Da de kom dit var det mer arbeid å gjøre.

Les også
Se uværsbildene: Idun måtte sikre Solrik

– De som eide båten vi fikk melding om hadde klart å få ordnet opp i det selv da vi kom, men vi har måttet hjelpe til med flere andre båter her. Det var en båt som hadde slitt seg, en seilbåt med en løs bom som hadde slått inn i en annen båt, og det er flere båter her som holder på slå i hverandre. Og dette er kun i gjestehavna. Vi har strammet opp litt tau og hjulpet til så godt vi kan, men det er litt begrenset hva vi kan klare å hjelpe til med fra land, forteller Eirik Evensen og Ingeborg Skretting Hasli i Grimstad brann og redning.

Sikring: Det var flere privatpersoner i gjestehavna torsdag ettermiddag, som var der for å sikre båtene sine litt ekstra. Foto: Anna Torp Kvasjord

De var to av flere brannfolk som var i gjestehavna og hjalp til torsdag ettermiddag. Der var det også mange privatfolk som ordnet med båtene sine, samt en del skuelystne.

Uvær i gjestehavna: Det har vært mye uvær i Grimstad torsdag. Foto: Anna Torp Kvasjord

– Jeg tror ikke de båtene der ute vil klare seg om dette været fortsetter, for nå blåser det godt, sa en av personene som var i gjestehavna og pekte på noen av båtene ytterst på Biodden.

Brannvesenet har i alle fall en klar melding til folk som har båter både i gjestehavna og i andre havner i Grimstad per dags dato:

Klar melding: Eirik Evensen og Ingeborg Skretting Hasli i Grimstad brann og redning ber folk sjekke båtene sine. Foto: Anna Torp Kvasjord

– Vår klare melding til folk er at de må ut og sikre båtene sine, og det må de gjøre nå om de ikke allerede har gjort dette. Dette været har blitt meldt en stund, så det burde ikke komme som noen overraskelse på folk. At folk gjør det kan bli avgjørende med tanke på forsikringen om det skjer noe, så det kan nok være lurt, sier Evensen og Skretting Hasli.