Brann: Nødetatene rykket ut til en låvebrann på gründerbedriften og gården Slettene hage i Herefoss natt til søndag. Låven brant ned og 170 høns og fem kalkuner brant inne, i følge innehaverne. Foto: Slettene hage

Gårdsdriverne: Nå har vi mye å ta tak i

Rundt 170 høns og 5 kalkuner brant inn i en låvebrann i Herefoss natt til søndag.

Dette er blant nattens hendelser som politiet i Agder har jobbet med natt til søndag.

Operasjonsleder Jarl Nilsen opplyser til Adressa søndag morgen at det ikke er noe å melde om fra Grimstad. Her har det vært stille for politiet. Men de har hatt en rekke andre oppdrag i regionen.

Full fyr i uthuset

Rundt klokken 03.30 rykket nødetatene ut til brannstedet ved Herefossveien i Birkenes.

«Politiet er på vei til låvebrann sammen med andre nødetater. Låven skal ligge et godt stykke unna hovedhuset. Det skal ikke være personer inne i låven», lød første melding.

Klokken 04.08 meldte 110-sentralen: «Låven totalskadd ved brannvesenets ankomst».

Oppdatering noe senere på natten: «Det er full fyr i uthuset, brenner i taket, reisverket står fremdeles. Veien blir stengt på stedet en stund da uthuset ligger nærme veien. Det skal ha vært anslagsvis 150 høns og 50 kalkuner i uthuset under brannen».

– Er alle dyrene gått tapt i brannen?

– Vi vet ikke helt sikkert, men det er mye som tyder på det, sier operasjonsleder Nilsen.

Han sier politiet ikke har noen informasjon om at høns og kalkuner ble reddet ut av bygningen.

– Noen kan ha kommet seg ut på egen hånd, men brannen var kommet ganske langt allerede da den ble oppdaget, tilføyer han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oppdatering klokken 04.16: Bygget har delvis ramlet sammen og kommer til å brenne helt ned. Det er per nå for tidlig å si noe om brannårsak, melder politiet.

Slettene gård

Brannen skjedde på gründerbedriften og Slettene Hage gård, som drives av Gunn Elisabeth Slettene som Adressa nylig omtalte i en sak om bondens marked i Grimstad.

På Facebook-siden til gården skriver de søndag: «Ja, det er veldig trist å fortelle dere at låven vår brant ned i natt. Der var det ca 170 høner og 5 kalkuner. Morgendagen vil vise om noen har overlevd brannen. Vi oppdaget det ca 0320 i natt, og da var bygget fullstendig overtent. Det blir ikke egg til dere på en stund. Nå har vi mye å ta tak i».

Trafikkulykke

Arendal klokken 05.33: Politiet har avsluttet fest på privat adresse med høy musikk.

Arendal, Jernbaneveien/Gamle Risevei klokken 03.48: Melding om trafikkulykke. Enslig bil som har kjørt inn i lyktestolpe. En person i bilen, vedkommende er ute. Ikke meldt om alvorlig personskade. Vi er på vei sammen med ambulanse. Oppdatering klokken 04.30: Bilfører fremstår ikke som alvorlig skadet. Kjøres legevakt for sjekk.

– Bilføreren er en mann i 20-årene fra østre delen av Agder. Han er ikke fra Froland. Mannen er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand, og ble tatt blodprøve av. Førerkortet er midlertidig beslaglagt, sier operasjonsleder Eyvind Formo ved Agder politidistrikt i 9-tiden søndag, til lokalavisen Frolendingen.

BESLAG: Politipatruljen som ble sendt til stedet, tok sjåførens førerkort grunnet mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Foto: Arkiv

Avisen melder at ettersom det er avkrevd blodprøve av mannen, og han har mistet førerkortet, får bilfører automatisk status som siktet for kjøring i påvirket tilstand. Det er skade på tredjemanns eiendom i form av lyktestolpen, så det utelukkes ifølge Frolendingen ikke at vedkommende også etter hvert anmeldes for uaktsom kjøring.

Voldsepisode

Arendal klokken 0313: En person er pågrepet mistenkt for innbrudd i bygg/lagerlokale. Kjøres inn til arrest og sak opprettes.

Kristiansand, Lund, klokken 02.40: Politipatrulje har dempet høy musikk fra privat adresse.

Kristiansand, sentrum, klokken 00.33: Politi og ambulanse er på stedet etter melding om at en person skal være slått ned. Vedkommende er ved bevissthet. Politiet foretar vitneavhør på stedet. Fornærmede tas med til legevakt for sjekk av ambulanse. Handlingen fremstår som uprovosert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.