Buss: De som tok buss fra Oslo til Kristiansand sist søndag med avgang klokken 16, og de som spiste Hos Naboen i Kristiansand dagen etter i 18-tiden, bes nå om å ta en korona-test. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Peer Andreassen

Ber busspassasjerer og restaurantgjester om å teste seg

Tok du Vy-bussen mellom Oslo og Kristiansand søndag 25. april, eller spiste du på restauranten Hos Naboen i Kristiansand mandag rundt klokken 18? Da bør du i så fall få tatt en koronatest.

Det melder Kristiansand kommune på sin hjemmeside, det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Årsaken til at de nå ber folk som var på disse stedene på gitte tidspunkt om å teste seg, er at en kvinne som var passasjer på bussen, og som også spiste Hos Naboen mandag kveld, skal ha fått påvist covid-19.

Bussen det er snakk om er en VY-buss som hadde avgang fra Oslo klokken 16 søndag 25. april. Kvinnen skal også ha spist på restauranten Hos Naboen mandag i 18-tiden, så var du der i dette tidsrommet bør du få tatt en test.

– Passasjerer på bussen eller besøkende på restauranten i det gitte tidsrommet oppfordres til å teste seg. Dette gjelder uavhengig av om de har symptomer eller ikke, sier kommuneoverlege Frank Andersen.