Nytt tilfelle: Grimstad har fått et nytt korona-tilfelle. Dette er det 52. tilfellet i kommunen. Foto: Martin Haugen

Åtte nye korona-tilfeller, ett av dem i Grimstad

Grimstad har fått et nytt koronatilfelle.

Det er Fædrelandsvennen som melder om dette i morgentimene fredag.

De skriver at det er åtte nye tilfeller av korona i Agder. Fem av dem er i Lindesnes, hvor kommunen nå har besluttet å stenge en ungdomsskole som følge av dette. De andre tilfellene er Kristiansand, Arendal og altså Grimstad.

I Arendal skal et nytt tilfelle ha oppstått på Plankemyra bo- og omsorgssenter. Agderposten skriver at som følge av dette er sju ansatte, seks pasienter og tre andre nærkontakter nå satt i karantene. Ingen av disse skal foreløpig ha kjent på symptomer.

I morgentimene fredag forteller Kommuneoverlege Vegard Vige Adressa at han ikke har hørt noe om dette tilfellet.

– Det kan jo hende at laboratoriet oppdaget dette tilfellet sent torsdag kveld, og ikke har ønsket å vekke en stakkars kommuneoverlege. Laboratoriene er pliktige til å ringe kommuneoverlegen i den kommunen personen er folkeregistrert i, men det hender jo at analyser som er gjort i Oslo, Bergen, og Trondheim for eksempel, ikke har oppgitt noe til oss. Det skjer rett som det er, sier han.

Kommuneoverlegen sier at de venter litt ut på dagen for å se om de får noe informasjon om tilfellet, før de eventuelt begynner å gjøre undersøkelser selv.

Torsdag kveld informerte ordfører Beate Skretting om korona-situasjonen i Grimstad. I en e-post skrev hun følgende.

– I Grimstad har alle elevene og medarbeidere ved Fjære barneskole fått to negative tester, og alle er derfor ute av karantene. Vi har som følge av dette fått redusert antallet i karantene ned til 39. Vi har for øvrig tre i isolasjon og 77 i innreisekarantene. Vi har heller ikke fått positive tester fra barn og medarbeiderne ved Markveien kulturbarnehage, som gjennomførte test på tirsdag, skrev hun.

Ordføreren meldte også om at det torsdag kveld var satt 271 vaksiner, siden vaksinen kom til Grimstad. Mandag skal kommunen ha et pressemøte om vaksinasjon og tidsplanen de neste månedene.

Ifølge Fædrelandsvennen er det det siste døgnet registrert 372 koronasmittede i Norge. Det er 59 færre enn dagen før og 82 færre enn samme dag i forrige uke.