For nærme: UP hadde igjen tatt oppstilling her ved Morholt på E18 onsdag kveld for å sjekke trafikken. Det fikk flere svi for, blant annet en som kjørte for nærme bilen foran. Her fra en tidligere kontroll. Foto: ARKIV

Ble stoppet av UP, men det var ikke på grunn av farten

Det har vært en rolig natt i Agder, men det var likevel mange som gikk i garnet da UP var ute på E18 onsdag kveld.

Operasjonslederen i Agder politidistrikt melder om en svært rolig natt i hele politidistriktet da Adressa ringer torsdag morgen. Han har heller ingen flere meldinger å fortelle om fra Grimstad enn det som står oppført på politiets logg på Twitter, men noen oppdrag var det.

UP ute igjen

For rundt 22.00-tida onsdag kveld var UP ute på veien. Det hadde de vært flere ganger tidligere på dagen også, både på Moy Moner og i Arendal, men på kvelden hadde de altså forflyttet seg til Morholt og E18. For øvrig et yndet sted å stå både for UP og for politiet, og nok en gang var det mange som fikk svi for å ha vært for harde på gasspedalen. Ifølge meldingen fra politiet på Twitter var det 10 bilførere som fikk forenklede forelegg for å ha kjørt for fort denne kvelden. Høyeste hastighet ble målt til 128 km/t i 100-sonen. Men i tillegg til disse 10 var det enda en bilfører som fikk et forenklet forelegg med seg hjem, men det var ikke primært på grunn av for høy fart.

– Vedkommende fikk det for å ikke ha hatt tilstrekkelig avstand til bilen foran, skriver politiet på Twitter.

Ved 21.35-tida fikk politiet også melding om et rådyr som var påkjørt på fylkesvei 402, Birkelandsveien, i Birkenes. Vegtrafikksentralen ble varslet da dyret var dødt.

Ved 22.00-tida fikk politiet også melding om at det hadde vært et innbrudd i en sjøbod ved Spangereid i Lindesnes. Her var det en bensintank som hadde blitt stjålet.

Enda en trafikkontroll

Og så, ved 01.35-tida natt til torsdag, var politiet ute på veien for å sjekke bilene igjen. Det går ikke fram av loggen om det var UP eller «vanlig» politi som var ute denne gangen, men de hadde i hvert fall stilt seg opp på E18 ved Søndeled. Her ble 17 biler kontrollert, og en 19-årig mann ble anmeldt for kjøring uten førerkort.