Null: Så langt denne uken er det ikke registrert nye innbyggere med Covid-19 i Grimstad. Dronefotoet av Grimstad sentrum er tatt 13 april 2021. Foto: Baard Larsen/Homdal & Larsen AS

Agder: Mange nye smittetilfeller registrert

Tross tallet på 44 nye smittetilfeller som er registrert i MSIS tirsdag morgen. Det er noe positivt å lese ut av tallene.

Det er Fædrelandsvennen som kan fortelle at grunnen til det høye tallet er i stor grad et resultat av forsinkelser i materialet som kommer fra Meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Halvparten av tallene er fra april.

De nye tallene fordeler seg på følgende kommuner: Arendal (4), Farsund (2), Kristiansand (18), Kvinesdal (1), Lindesnes (4), Lyngdal (4) og Vennesla (11).

Tall fra MSIS kan avvike fra kommunenes egne rapporter. Årsakene er ulik bruk av datering (prøvetaking, registrering eller publisering) og at kommuner kan inkludere smittede som ikke har fødselsnummer eller som oppholder seg i kommunen uten å være folkeregistrert der.

Det siste døgnet er det registrert 483 koronasmittede i Norge. Det er 67 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 2.790 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 398. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 447.

Mandag var 153 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før. Til sammen er 757 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

59,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.