Smittesituasjonen: Det er ikke kommet noen nye positive prøver i Grimstad siden torsdag 7. mai. I andre deler av Agder er situasjonen en helt annen. Bildet er fra teststasjonen i Grimstad. Foto: Martin Haugen

Agder: Her er smittetrykket størst nå

Mandag morgen er det kun registrert ett nytt tilfelle av koronasmitte. Søndag kveld kom det en rekke tilfeller, og aller mest i Vennesla.

Mandag morgen er det kun registrert ett nytt smittetilfelle i Meldesystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Det er et smittetilfelle i Vennesla det er snakk om, skriver Fædrelandsvennen.

De siste helgene har det vært et stort etterslep i registreringen, noe som gjør at man hos MSIS kan forvente høye tall i ettermiddag eller i morgen, fortsetter avisen.

Søndag ettermiddag ble det registrert fire smittede. To av de smittede er hjemmehørende i Vennesla, en i Kristiansand og en i Grimstad, skriver Fædrelandsvennen.

Kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs opplyser til Adressa mandag morgen at Grimstad kommune hadde befatning med to tilfeller, men disse ble overført til andre kommuner i Agder for videre oppfølgning.

Smittestatus i Grimstad

Status i tall

Personer i isolasjon: 4

Personer i karantene: 43

Personer i innreisekarantene: 63

Påviste tilfeller siden mars 2020: 106

Antall døde: 0

Påbegynte vaksinerte: 6.042

Ferdig vaksinerte: 1.627

Antall registrerte for vaksine: 12.048

Kilde: Grimstad kommune

Størst trykk i vest

Totalt er nå 3.500 personer registrert smittet i Agder siden pandemien brøt ut.

Størst er smittetrykket i Vennesla, der 18 personer fikk positiv prøve i løpet av helgen. Det skriver Vennesla Tidende.

Kriseledelsen har søndag falt ned på å be rådmannen fremme forslag om forskrift i Vennesla, for å forsøke å få ned smitten.

– Det er et alvorlig skritt å ta, men vi er nødt til å få sanksjonsmuligheter på plass. Forskjellen på råd og forskrift, er at du kan bli straffet og må stå til ansvar hvis du som innbygger ikke følger opp en forskrift, sier ordfører Nils Olav Larsen til Vennesla Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.